Krimi26. april 2019

Bille indrømmer stofmisbrug

I Københavns Byret er det kommet frem, at Nicki BIlle har været afhængig af kokain og alkohol. Nu er han stoffri
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20190425-104713-l_12mb_1.jpg
 Foto: Ritzau/Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Nicki Bille modtager om kort tid sin dom i Københavns Byret.

Han står tiltalt for fem forhold om vold, besiddelse af luftpistol og besiddelse af kokain. Han har under den to dage lange retssag erkendt flere af sagens anklager.

Kort inden anklageren og forsvaren kommer med deres procedure, har forsvaren læst op fra en personundersøgelse, der er udarbejdet af Kriminalforsorgen om Nicki Bille.

Her kom det frem, at den tidligere fodboldspiller har været stofmisbruger siden 2018 og samtidig har haft et stort alkoholforbug.

Artiklen forsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/nicki_bille.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Nicki Bille sammen med sin mor. Foto: Kasper Wenstrup

- Nicki kan du genkende, det som der står i undersøgelsen? spørger Nicki Billes forsvarsadvokat.

- Ja, det kan jeg godt. Det var en rigtig dårlig tid i mit liv. Lige siden jeg blev indlagt, har jeg været stof- og alkoholfri, siger den 31-årige eks-fodboldspiller.

Ifølge personundersøgelsen er Nicki Bille startet i behandling for sit misbrug af kokain. Og har ifølge ham selv ikke drukket eller taget stoffer siden januar. Rapporten er udarbejdet af Kriminalforsorgen 23. april 2019.

HÅBER PÅ COMEBACK

Nicki Bille fortæller samtidig, at han har et stort ønske, når sagen er afsluttet.

- Jeg skal tilbage. Jeg skal spille fodbold, det er det jeg kan. Og det er det, som jeg har kæmpet for hele mit liv, siger Nicki Bille.

I retten fortalte han i går, at fodboldkarrieren måske var slut, fordi hans højre arm er slemt medtaget efter et drabsforsøg mod ham i juledagene sidste år.

Her blev han skudt i højre arm med haglgevær, efter tre personer var kommet ind i hans lejlighed ved Sluseholmen.

- Lige inden jeg blev skudt i armen havde jeg faktisk et tilbud om at komme til Thailand og spille fodbold.

- Det kan godt være, at det ikke bliver i Danmark, men jeg tror på, at jeg komme til at spille bold igen, siger Nicki Bille.

ALVORLIGE LOVBRUD

Sagen, der i disse timer afgøres i Københavns Byret, handler dog ikke om skudepisoden i Sydhaven. Bille står tiltalt for en stribe alvorlige lovovertrædelser. Den ene af sagerne skete tilbage i oktober sidste år, hvor Bille skulle have truet en person med et luft- og fjedrevåben, for ifølge anklageskriftet at skabe 'alvorlig frygt' for en anden persons liv og helbred.

I samme sag er han også tiltalt for at have båret et våben på en uforsvarlig vis i bukselinningen. I den forbindelse fandt politiet også 0,26 gram kokain på den 31-årige fodboldspiller. Det erkendte han allerede i starten af retssagen.

I den anden sag er han tiltalt for vold mod en dørmand ved natklubben Level i København.

I den sidste sag, som kom frem i offentligheden i slutningen af februar, er han tiltalt for at true en sygeplejerske under sin indlæggelse på hospitalet mellem jul og nytår.

Sagen bliver afgjort senere i dag fredag.

null

Sponsoreret indhold