Krimi15. december 2020

Kærlighed drev ham til dobbeldrab: Dødsensfarligt trekantsdrama

I november sidste år tog Martin Christensen Degn på et brutalt mordtogt, fordi han frygtede, at hans 31-årige kæreste ville forlade ham
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/messerschmidt_3.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Det langvarige turbulente forhold mellem Martin Christensen Degn og hans 31-årige kæreste, Line Messerschmidt, kulminerede, da den 40-årige mand en tidlig novembermorgen sidste år i en voldsom blodrus først stak kæresten ihjel med adskillige knivstik, før han også tog livet af en anden kvinde – sin 35-årige ekskæreste.

– Jeg vil anmelde mig selv. Jeg har lige slået min kæreste ihjel, lyder det med en rystende, men afklaret stemme i røret til alarmcentralen den skæbnesvangre morgen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/messerschmidt_2_0.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Allerede efter det første knivdrab på sin 31-årige samlever i Ruds Vedby ringede gerningsmanden, Martin Degn, til politiet, inden han kørte videre til Kundby for også at dræbe sin ekskæreste. (Foto: Ritzau Scanpix)

Vi har diskuteret, og ja … Hun har ikke gidet mig mere, og hun har bare kørt på det i noget tid – og nu kunne jeg ikke klare det mere. Så jeg har gjort det, fortæller han videre.

Den 40-årige mand blev i sidste uge idømt 16 års fængsel for drabene, der begge ”blev begået med stor voldsomhed og brutalitet”, sagde dommer Line Bjørklund.

https://imgix.seoghoer.dk/messerschmidt_1.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Den 31-årige Line Messerschmidt blev stukket dels i sit køkken og dels i badeværelset i rækkehuset.
Kniven, som han havde taget fra køkkenet, lagde han i vasken på badeværelset. (Foto: Ritzau Scanpix) (Foto: Ritzau Scanpix)

Og de fandt også, at det var en formildende omstændighed, at hun op til drabene udsatte kæresten for et massivt pres.

”I perioden helt op til drabene havde tiltaltes kæreste udsat tiltalte for et massivt pres og manipulerende behandling bl.a. ved at lydoptage og genafspille langvarige forhør af tiltalte omhandlende hans forhold til begge de dræbte kvinder – og ved at lydoptage tiltaltes afgivelse af en slags erklæringer om samme emne.

Og en telefonsamtale mellem tiltalte og ekskæresten, hvor tiltalte forud var blevet instrueret af sin kæreste i, hvad han skulle sige”, stod der i domsresuméet.

Aparte afhøringer

Op til de to brutale henrettelser deltog den nu dømte morder nemlig i flere afhøringer foretaget af den 31-årige kæreste Line, som er Dansk Folkeparti-profilen Morten Messerschmidts lillesøster.

Afhøringer, der blev gemt og optaget på en iPad – og som blev foretaget af Line Messerschmidt.

Alt sammen fordi hun hævdede, at Martin Degn var hende utro og blev ved med at have et forhold til sin ekskæreste.

Og trods han sagde det modsatte, troede Line Messerschmidt ikke på ham.

– Hvad er det, der gør, at du kan lide hende (ekskæresten, red.) så meget? spørger Line Messerschmidt på optagelserne – og taler herefter om sig selv i tredjeperson:

– Du har brugt Line (mig, red.) så meget, du har brugt Line (mig, red.) til at få børn. Det er ikke Line (mig, red.), du elsker. Du har udnyttet hende, du har brugt hende.

– Jeg har givet dig to børn. Tak for lort.

– Har du ikke lyst til hende. Du siger, du er glad for sex, spørger Line Messerschmidt og omtaler sig selv som “hende”.

– Jeg skal bare vide, om jeg kommer til at hænge på dig resten af mit liv eller hvad? spørger hun.

I blodpøl efter 27 stik

Den 40-årige Martin Degn forsøger på optagelserne igennem hele samtalen at gøre det klart, at han ikke var klar til at stoppe forholdet.

– Jeg holder så meget af dig, jeg vil kun dig, kan man høre ham sige.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/messerschmidt_3.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

I Kundby ringede den 40-årige til ekskæresten, som inviterede ham indenfor.
Da den 35-årige kvinde var i bad, tog han angiveligt en steakkniv og stak hende ihjel. (Foto: Ritzau Scanpix)

– Jeg har virkelig brugt og udnyttet min største kærlighed, siger han bl.a. på optagelserne.

31-årige Line Messerschmidt blev stukket ikke mindre end 27 gange i hals, brystkasse, ryg og arm forskellige steder i husets stueetage, før hun blev efterladt død i en blodpøl på badeværelset i parrets fælles hjem i Ruds Vedby.

Erstatning til børnene

Det andet offer i sagen – Martin Degns 35-årige ekskæreste – blev ramt af ikke mindre end 19 knivstik, før hun iført morgenkåbe blev efterladt død i sin have i Kundby.

Under sin forklaring i retten fortalte Martin selv, at han – muligvis på grund af et amfetaminmisbrug – ikke kunne huske noget som helst fra en uge før drabet, og indtil han var i arresten i Storstrøm Fængsel.

Ud over dommen for drab er Martin Christensen Degn også fundet skyldig i besiddelse af 107,5 gram amfetamin.

Han skal betale 1.541.291,25 kroner i erstatning til Line Messerschmidts fire mindreårige børn, hvor han selv er far til to af dem.

Derudover skal han betale erstatning og godtgørelse til ekskærestens mindreårige barn, som han også selv er far til.

Sponsoreret indhold