Krimi2. december 2020

Morten Messerschmidts søster dræbt: Her er dommen

Dommen over 40-årige Martin Christensen Degn, som har siddet på anklagebænken for to brutale drab, er netop faldet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20191116-095845-l_68mb_0.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

40-årige Martin Christensen Degn stirede lige ud i luften, da retsformanden Line Bjørklund læste dommen over ham op.

Fængsel i 16 år lød det fra hende i retssal seks i Retten i Næstved.

Han er dermed blevet kendt skyldig i den særdeles rå og brutale drabssag for ikke bare knivdrabet på sin 31-årige kæreste i Ruds Vedby, men også sin 35-årige ekskæreste - som i november sidste år en time og 22 minutter efter - blev knivdræbt på sin adresse i Kundby.

Det var en enigt domsmandsret, der kom frem til 16 års fængsel og er blevet kendt skyldig i mandddrab i begge forhold.

Den 40-årige mand, som i retten var iført et par mørke bukser og en mørk højhalset striktrøje, har nægtet sig skyldig i påstanden om drab, men har ikke bestredet, at det var ham der forvoldte døden.

- Man er ude af stand til at huske det og derfor ikke i stand til at tilstå, sagde forsvaren Kristian Mølgaard.

I retten har Martin Christensen Degn selv forklaret, at han absolut ikke husker noget som helst - muligvis på grund af et amfetaminmisbrug - fra en uge før drabet og indtil han var i arreesten i Storstrøm Fængsel.

Retten har særligt lagt vægt på tiltaltes egen forklaring om drabene til politirapporter, der blev oplæst under grundlovsforhøret og vedstået af tiltalte.

Ligesom der også er blevet lagt vægt på, at den nu dømte og offeret igennem en længere periode havde haft et forhold, der var præget af hendes jalousi og fokus på tiltaltes ekskærste.

"I perioden helt op til drabene havde tiltaltes kæreste udsat tiltalte for et massivt pres og manipulerende behandling blandt andet ved lydoptagelse og genafspille langvarige forhør af tiltalte omhandlende hans forhold til begge de dræbte kvinder (...)", står der i domsresuméet.

Det 31-årige offer, som er Morten Messerschmidts søster, blev stukket ikke mindre end 27 gange i hals, brystkasse, ryg og arm forskellige steder i husets stueetage, før hun blev efterladt død i en blodpøl på badeværelsesgulvet.

Det andet offer i sagen blev ramt af ikke mindre en 19 knivstikk, før hun iført morgenkåbe den kolde novembermorgen blev efterladt død i sin have i Kundby.

- Begge drab blev begået med stor voldsomhed og brutalitet, sagde dommer Line Bjørklund i retten.

DF-profilen Morten Messeschmidt og hans kæreste Dot Wessmann var ligesom ved de andre retsdage mødt om for at overvære dommen.

De to tog få minutter inden plads på sidste række i lokalet. Og ønskede efter dommen ikke at kommentere på udfaldet.

Efter drabene ringede den 40-årige selv til politiet.

- Jeg vil anmelde mig selv. Jeg har lige slået min kæreste ihjel her, sagde han i røret til betjenten.

- Vi har diskutteret, og ja ... hun har ikke gidet mig mere, og hun har bare kørt på det i noget tid, og nu kunne jeg ikke klare det mere. Så jeg har gjoort det, fortæller han videre.

Efter kort betænktnignstid meddelte forsvareren på vegne af sin klient, at dommen blev modtaget.

Da den tiltalte mandag fik lov til at få det sidste ord i sagen fik han med rystende stemme fremstammet, at han altså er et godt menneske.

- Jeg har hele tiden ville gøre det der var det rigtige. Jeg elsker hende overalt på jorden. Hun er det bedste, der er sket for mig, sagde han inden dommen.

- Jeg er overforstående overfor, at jeg har taget den store handling og gået hen og slået hende ihjel. Så det er jeg dybt ulykkelig over, fik han fremstammet.

Tiltalte blev også fundet skyldig i at have været i besiddelse af cirka 107,5 gram amfetamin til eget forbrug.

Sponsoreret indhold