Krimi9. april 2024 (opd. 9. april 2024)

Hanne With-drabet: Politiet rejser tiltale mod slagter

Københavns Politi har valgt at rejse tiltale mod den 54-årige mand, som de mistænker for at stå bag det 34 år gamle drab på Hanne With
Den 23-årige narkoprostituerede Hanne With bliver tævet og får derefter halsen skåret over nytårsnat 1989/90 i sin lejlighed i Fensmarksgade. Efter al sandsynlighed er morderen en kunde, hun har samlet op på Halmtorvet.
Hanne With arbejdede natten til nytårsnat 1990 som prostitueret på Vesterbro i København – hun blev fundet tæsket og med halsen skåret over 1. januar 1990. Nu er en mand blevet tiltalt for drabet.
 Foto: Politifoto/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Hanne With-drabet: 53-årig mand fængslet

Politiet har rejst tiltale mod en 54-årig mand for drab begået på 23-årige Hanne With natten til den 1. januar 1990.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Den 54-årige mand blev varetægtsfængslet i starten af februar, efter han med stor mediebevågenhed blev fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for det årtier gamle drab.

Den nu tiltalte, som har arbejdet som slagter igennem adskillige år, nægtede sig ved grundlovsforhøret skyldig i den alvorlige anklage.

Anholdelsen af manden skete på baggrund af dna-materiale fra Hanne Withs bukser, som blev fundet på baggrund af såkaldt slægtskabssøgning.

Politiet fandt på den måde frem til den 54-årige mand ved hjælp af den tiltaltes søn, som for år tilbage blev dømt i en ikkerelateret sag.

Samme dag som anholdelsen blev den 54-åriges dna analyseret – den viste sig at matche med den dna-profil, som blev fundet på Hanne Withs lig samt på et antennekabel i hendes lejlighed på Vesterbro i København.

Nu fortæller specialanklageren, at der er kommet et nyt gennembrud i forbindelse med den videre efterforskning af sagen.

– I den videre efterforskning er der sket endnu et gennembrud. Jeg vil ikke foregribe bevisførelsen i retten og kan derfor ikke blive mere konkret, men vi har vurderet, at beviserne mod den 54-årige samlet set er så stærke, at vi har kunnet rejse tiltale, forklarer specialanklager Søren Harbo.

Københavns Politi efterlyste i forbindelse med anholdelsen af den 54-årige mand et særligt vidne, som kunne have information i sagen – det er ikke lykkedes Københavns Politi at få fat i det efterlyste vidne, fortæller de.

Har hyret kendt advokat

Den 54-årige familiefar har tilsyneladende levet et helt almindeligt liv med kone og børn, og var forud for sin anholdelse ansat på et slagteri i Nordjylland.

Den mangeårige slagter opholdt sig dog ganske rigtigt i København på drabsnatten nytårsnat 1989/1990, hvor han som 19-årig udtjente sin værnepligt i søværnet.

I grundlovsforhøret forklarede den nu drabstiltalte, at han havde været ude og fejre nytåret med en kollega i det københavnske natteliv. Han nægter pure, at han nogensinde har haft noget at gøre med en prostitueret, ligesom han nægter at have slået Hanne With ihjel.

Den 54-årige familiefar har hyret den erfarne forsvarer Mette Grith Stage, som af flere omgange har rådet sin klient til at lade sin varetægtsfængsling forlænge frivilligt.

Sponsoreret indhold