Krimi23. februar 2024

Sigtet for Hanne With-drab: Hyrer kendt advokat

Den 53-årige mand, som er sigtet for drab i sagen med Hanne With, har hyret en ny kendt advokat
Forsvarsadvokaten Mette Grith Stage skal repræsentere den 53-årige mand, som er sigtet i sagen om drabet på Hanne With.
Forsvarsadvokaten Mette Grith Stage skal repræsentere den 53-årige mand, som er sigtet i sagen om drabet på Hanne With.
 Foto: Runolfur Gudbjørnsson/Aller Media

LÆS OGSÅ: Hanne With-mordet: Gerningsmanden vil typisk have psykopatiske træk

Hun er en af landets førende advokater, og har igennem de seneste mange år repræsenteret klienter i meget omtalte sager.

Sådan bliver det også i den 34 år gamle sag om drabet på Hanne With, hvor forsvarsadvokat Mette Grith Stage nu fortæller, at hun er blevet advokat for den 53-årige mand, som er sigtet i sagen.

Det fortæller hun i B.T.-podcasten 'Q&CO'.

I samtale med den tidligere Ekstra Bladet-chefredaktør Henrik Qvortrup løfter hun sløret for, at det var et tæt familiemedlem til den sigtede i sagen, der tog kontakt til hende.

Den 53-årige mand, som blev anholdt og varetægtsfængslet 7. februar, er under mistanke for at have taget livet af den 23-årige Hanne With nytårsnat 1989/1990.

Den dræbte, der arbejdede som prostitueret, blev tidligt 1. januar 1990 fundet af sin kæreste i deres Vesterbro-lejlighed i en stor blodpøl, dræbt med adskillige knivstik og kvalt med et kabel.

Den 53-årige sigtede i sagen nægter sig skyldig, men Københavns Politi har i forbindelse med sagen fortalt, hvordan anholdelsen er sket på baggrund af ny udvikling i dna-teknologien.

Kendis frisør Dennis Knudsen ankommer til retten i Åhus, sammen med sin advokat Mette Grith Stage.
Som en af landets førende forsvarsadvokater, repræsenterer Mette Grith Stage ofte højtprofilerede sager. I december måned var hun forsvarer for Dennis Knudsen, da hans meget omtalte "færge-sag" var for retten.
 Foto: René Schütze

Anholdelsen er nemlig sket på baggrund af en såkaldt slægsskabssøgning, hvor den drabsmistænktes søn har spillet en hovedrolle.

Det gør da også sagen speciel, fortæller den erfarne forsvarer i podcasten.

– Ud fra et fagligt synspunkt synes jeg da også, det lyder interessant det her med, at det pludselig er et dna-hit, der bonger ud efter mange år, og den her udvikling, som dna har gået igennem.

Forsvarede Mia-morder

Sagen om drabet på Hanne With er endnu et i rækken, hvor Mette Grith Stage repræsenterer en mand, der er under mistanke for at have slået en ung kvinde ihjel.

Hun var også forsvarer for Thomas Thomsen, der sidste år blev dømt for at have dræbt Mia Skadhauge Stevn – den sag skal til maj måned for landsretten, hvor den dømte har anket straffen.

Mette Grith Stage må derfor siges at være yderst erfaren inden for drabssager, hvilket til tider godt kan give modvind som advokat.

Det fortalte hun også om i sagen med Mia Skadhauge Stevn, hvor hun modtog flere ubehagelige beskeder på sms og de sociale medier.

"Dit arbejde er at hjælpe en morder med at finde på en løgnhistorie. Du skal ikke gå og vise dit ansigt rundt omkring i Aalborg. Kig dig for, når du går over vejen,'" lød beskeden fra en bruger på Instagram.

Mette Grith Stage er af den overbevisning, at alle i det danske retssystem fortjener en forsvarsadvokat.

"Det er en ekstremt tragisk og grusom sag, som ingen vel kan sige sig fri for at blive påvirket af, men jeg fokuserer på at udføre det, der er min opgave som forsvarsadvokat i et retssamfund – uanset sagens karakter", skrev hun dengang på Instagram om de ubehagelige beskeder.

Sponsoreret indhold