Krimi16. oktober 2023

Finns hjem ransaget fem gange i jagten på Emilie Meng: - De ødelagde mit hjem

Politiet gennemsøgte Finn Petersen hjem fem gange i jagten på forsvundne Emilie Meng
Emilie Meng forsvandt fra Korsør Station 10. juli 2016.
Emilie Meng forsvandt fra Korsør Station 10. juli 2016.
 Foto: Privat

LÆS MERE: Bistandsadvokat for Emilie Mengs mor: - Lyt til familien

I det halve år, hvor politiet ledte efter liget af Emilie Meng, fik Finn Petersen ransaget sin lejlighed fem gange.

Der blev boret huller i væggene, gulve blev rykket op og hele lejligheden i Korsør blev endevendt.

-De ødelagde mit hus. I det hele taget mit hjem. Borede alle vegne. Man fik dårligt nok en undskyldning, og erstatning fik man heller ikke noget videre af. De der skide 1.200 kroner per ransagning er som en dråbe i havet, når der har været sådan nogle inde og rode i hele ens hjem. Og man er fuldstændig uforskyldt, fortæller Finn Petersen til TV 2 ØST.

Han fortæller, at de mange ransagning har mærket ham, så han den dag i dag gør mange ting anderledes end før.

I dokumentaren "En morder iblandt os - drabet på Emilie Meng" bliver der kigget på politiets efterforskning af drabet på 17-årige Emilie Meng.

Finn Petersen blev efter de fem ufangsrige ransagninger renset for enhver mistanke. Ransagninger var baseret på hans nabos ulovlige aflytninger af ham.

Tilbage i 2016, hvor politiet endnu ikke havde fundet Emilie Meng, troede Finns nabo, at hun kunne høre skrig og bankelyde fra hans lejlighed.

Da politiet intet fandt, valgte naboen at fjerne en mursten i sin væg ind mod Finn Petersens lejlighed.

I april 2019 fandt Retten i Næstved den 48-årige kvinde skyldig i ulovlig aflytning af sin nabo. Hun slap dog for straf, fordi retten mente, at politiet både kendte til og accepterede kvindens aflytninger.

Den tiltalte forklarede i retten, at hun flere gange kontaktede politiet og sendte dem lydfiler af hendes aflytning. Hun blev på intet tidspunkt gjort opmærksom på, at det kunne være ulovligt, forklarede hun.

Finn Petersen bor i dag i samme lejlighed, hans nabo er dog flyttet.

Juleaftensdag fandt en hundelufter en død person ved Regnemarks Balle tæt på Borup på Sjælland.

Og dagen efter bekræftede politiet, at personen var den 17-årige Emilie Meng.

Efter syv år kom der, hvad der ligner et gennembrud i sagen. I april i år blev en 32-årig mand anholdt i forbindelse med bortførelsen af en 13-årig pige. Og knap to uger efter mente politiet at kunne sætte ham i forbindelse med drabet på Emilie Meng.

Den 32-årige er sigtet for frihedsberøvelse, voldtægt og drab ved blandt andet kvælning af Emilie Meng. Han nægter sig skyldig.

Derudover er han også sigtet for frihedsberøvelse og voldtægt af den 13-årige pige. Han erkender sig delvis skyldig i sagen.

Han er også sigtet for en sag fra november sidste år, hvor en efterskoleelev på Sorø blev overfaldet. Her er han sigtet for forsøg på frihedsberøvelse. Han nægter sig skyldig i denne sag også.

Politiet har siden erkendt, at der er begået fejl og indrømmer, at det kan have haft afgørende betydning for, at de ikke tidligere fandt frem til den 32-årige .

Man kan se dokumentaren "En morder iblandt os - drabet på Emilie Meng: Forsvundet i sommernatten" på TV 2 Play.

Sponsoreret indhold