Krimi12. oktober 2023

Bistandsadvokat for Emilie Mengs mor: - Lyt til familien

Emilie Mengs familie og venner kunne ikke genkende det billede som politiet - i den indledende fase af eftersøgning - tegnede af den unge pige
17-årige Emilie Meng forsvandt efter en bytur i juli 2016, og hendes lig blev fundet et halvt år senere i en sø.
17-årige Emilie Meng forsvandt efter en bytur i juli 2016, og hendes lig blev fundet et halvt år senere i en sø.
 Foto: Privatfoto

LÆS OGSÅ: Drabssigtet tog til fest 15 timer efter Emilie Mengs forsvinden

Da 17-årige Emilie Meng forsvandt fra Korsør efter en bytur 10. juli 2016, meldte politiet ud, at den unge pige var tynget af hjertesorger.

Og en indsatsleder fra Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi udtalte i den sammenhæng, at Emilie Meng kunne være stukket af.

Det var et billede af den 17-årige pige som familien og vennerne ikke kunne genkende. Hun mødte altid til tiden i kirkekoret og kom hjem efter byen.

Det fortæller Mai-Britt Storm Thygesen, der er bistandsadvokat for Emilie Mengs mor, i en ny dokumentarserie på TV 2 ØST.

- Den henvendelse som de havde til politiet var, at der var noget helt galt, og at det, at hun ikke var kommet hjem, kunne tyde på, at hun havde været udsat for en forbrydelse, siger bistandsadvokaten i dokumentaren.

Fire dage efter hendes forsvinden skifter efterforskningen karakter, da Personfarlig Kriminalitet tager over. Politikredsen udtaler, at "håbet svinder for at finde Emilie Meng i live".

https://imgix.seoghoer.dk/2023-10-12/skaermbillede-2023-10-12-kl.-11.23.27.png
Den 32-årige mand, som er sigtet for drabet på Emilie Meng, sidder varetægtsfængslet
 Foto: Privat

- Jeg mener ikke, at når der er tale om en ung pige på den måde, at politiet skal tage nogen som helst chancer i forhold til at konkludere, at det ikke er noget. I den situation bør man lytte til familien og sætte alle midler ind for at finde pigen, siger Mai-Britt Storm Thygensen videre.

Et halvt år efter hendes forsvinden fandt en hundelufter om eftermiddagen en død person ved Regnemarks Bakke nær Borup på Sjælland.

Og dagen efter bekræfter politiet, at personen er den 17-årige pige.

- Emilie Meng har været udsat for en forbrydelse, udtaler Kim Kliver, der er politiinspektør ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Efter syv år kom der, hvad der ligner et gennembrud i sagen. I april i år blev en 32-årig mand anholdt i forbindelse med bortførelsen af en 13-årig pige. Og knap to uger efter mente politiet at kunne sætte ham i forbindelse med drabet på Emilie Meng.

Den 32-årige er sigtet for frihedsberøvelse, voldtægt og drab ved blandt andet kvælning af Emilie Meng. Han nægter sig skyldig.

Derudover er han også sigtet for frihedsberøvelse og voldtægt af den 13-årige pige. Han erkender sig delvis skyldig i sagen.

Han er også sigtet for en sag fra november sidste år, hvor en efterskoleelev på Sorø blev overfaldet. Her er han sigtet for forsøg på frihedsberøvelse. Han nægter sig skyldig i denne sag også.

Politiet har siden erkendt, at der er begået fejl og indrømmer, at det kan have haft afgørende betydning for, at de ikke tidligere fandt frem til den 32-årige .

Man kan se dokumentaren "En morder iblandt os - drabet på Emilie Meng: Forsvundet i sommernatten" på TV 2 Play.

Sponsoreret indhold