Krimi26. april 2023(opd. 26. april 2023)

Kim Kliver efter Emilie Meng-gennembrud: Undskyld

Politiinspektør Kim Kliver kunne onsdag meddele, at man efter syv år endelig har sigtet en 32-årig mand for drabet på Emilie Meng. I den forbindelse understregede han, at han forstår Meng-familiens sorg og frustration
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Her siger politiet undskyld til Emilie Mengs familie.
 Video: Ritzau Scanpix

Næsten syv år efter Emilie Meng blev fundet dræbt, har politiet langt om længe sigtet en mand for drabet på hende.

Manden er den 32-årige mand, som politiet forrige søndag anholdt i forbindelse med bortførelsen af en 13-årig pige i Kirkerup.

Og det var tydeligt, at det var en berørt politiinspektør Kim Kliver, der meddelte gennembruddet for kort tid siden på pressemødet.

– Familien er i dag underrettet om den i dag rejste sigtelse i sagen, siger Kim Kliver, der samtidigt understreger, at han forstår den sorg og frustration, som Emilie Mengs familie har følt, siden hun forsvandt.

Det var en særdeles overraskende udmelding, som politiinspektør Kim Kliver og vicepolitiinspektør Rune Dahl Nilsson kunne komme med.
Det var en særdeles overraskende udmelding, som politiinspektør Kim Kliver og vicepolitiinspektør Rune Dahl Nilsson kunne komme med.
 Foto: Ritzau Scanpix

Kim Kliver var også med til at efterforske drabet på Emilie Meng tilbage i 2016. Men der skulle altså gå syv år, før gennembruddet kom. Og dét fik flere til at spørge, om politiet havde sovet i timen.

Til det svarede Kim Kliver for kort tid siden på pressemødet, at man "undersøgte alt relevant" dengang, men han understregede altså på samme tid, at han forstår, at Emilie Mengs familie og pårørende har været både ramt af sorg og frustration, siden hun forsvandt en sommerdag i 2016.

Den 32-årige mand er helt konkret sigtet for frihedsberøvelse, voldtægt og drab på Emile Meng.

Den 32-årige mand er blevet afhørt i sagen om 17-årige Emilie Meng, ligesom han også har afgivet dna. Desuden har politiet undersøgt hans færden på det tidspunkt, hvor Emilie Meng forsvandt.

- Alt dette har ledt os til at sigte ham, siger Kim Kliver.

Sponsoreret indhold