Krimi 27. maj 2019

Amerikansk far fik sit højeste ønske opfyldt – men døde få timer efter

Amerikanske Donald Lynn Cash fik onsdag sit højeste ønske opfyldt, da han stod på toppen af Mount Everest og dermed kunne kalde sig medlem af den såkaldte ”Seven Summits Club”. Men blot et par timer senere mistede han bevidstheden og døde
(Foto: Privat)

Det var en livslang drøm, der onsdag gik i opfyldelse.

Her stod amerikanske Donald Lynn Cash på toppen af verdens tag – som nyklækket medlem af den eksklusive ”Seven Summit Club”.

Men da han stod lige dér, gik det galt.

Da den 55-årige amerikanske far stod og tog billeder på toppen af Mount Everest, kollapsede han. Han var blevet ramt af højdesyge, og selv om hans guider forsøgte at få ham på benene igen, stod hans liv ikke til at redde.

Han genvandt kun kortvarigt bevidstheden, før han døde ved det såkaldte Hillary Step højt oppe på bjerget.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det oplyser hans ekspeditionsgruppe på dens hjemmeside.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: Privat)

Donald Lynn Cash døde onsdag eftermiddag på verdens højeste bjerg. Foto: Privat

Donald Lynn Cash er den 10. bjergbestiger, der er død på Mount Everest på blot en uge. Det høje dødstal skyldes ifølge flere det usædvanligt høje antal bjergbestigere, der har forsøgt at nå toppen og som har forårsaget livsfarlige menneskekøer højt på bjerget.

Donald Lynn Cash var en af de mest erfarne klatrere på bjerget. Da han stod på toppen af Mount Everest, kunne han ikke blot kalde sig ”Mount Everest-erobrer. Han kunne også kalde sig medlem af den eksklusive ”Seven Summit Club”.  

Donald Lynn Cash havde således besteget det højeste bjerg på hver af de syv kontinenter. Det syvende og sidste bjerg for Donald Lynn Cash var Mount Everest – dét bjerg, der i onsdags kostede ham livet.

Donald Lynn Cash, der kom fra Utah, klatrede med en ekspedition kaldet Pioneer Adventure Pvt. Det var sherpaer fra ekspeditionen, der fulgtes med Donald Lynn Cash, da han kollapsede med højdesyge, mens hans stod på toppen af det 8.848 meter høje bjerg.

- Han besvimede pludselig af højdesyge, da han var i gang med at tage billeder på toppen, udtaler Pioneer Adventure Pvt. på sin hjemmeside.

Sherpaer ydede straks førstehjælp, som hjalp kortvarigt, inden han dog igen mistede bevidstheden.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: Ritzau Scanpix)

Kø mod toppen af verdens højeste bjerg 22. maj 2019. Donald Lynn Cash døde dagen efter. Foto: Ritzau Scanpix

- Vores team gjorde deres bedste for at redde hans liv. De ventede i mere end to timer hos ham, hvor de selv risikerede deres liv. De håbede, at han måske kunne overleve, og at de kunne bringe ham ned. Men han var allerede død, udtaler Pioneer Adventure Pvt. videre.

Donald Lynn Cash stammede oprindelig fra Novelty i Ohio, og arbejdede hos BMC Software, hvor han var ansat som Vice President of Global Inside Sales.

Han havde dog taget fem måneders orlov for at bestige de sidste to ”Seven Summit”-bjerge: Mount Vinson-Massif på Antarktis og Mount Everest i Asien.

Planen var, at han ville vende tilbage til sit arbejde til juni.

Den 55-årige amerikaner efterlader sig børnene Brandalin og Tanner Cash.

De har oplyst, at liget af deres far vil forblive på Mount Everest.

 

Sponsoreret indhold