Kendte 23. maj 2017

Familien bekymret: Danske Rasmus alene på Mount Everest

Danske Rasmus Kragh befinder sig lige højt oppe på Mount Everest, hvor han forsøger at nå toppen alene og uden brug af kunstigt ilt. Hans familie er bekymret for ham, og de frygter, at han er i kritisk tilstand. – Hans tale var utydelig, og han virkede udmattet, skriver familien på hans Facebook-side
(Foto: All Over)

Danske Rasmus Kragh, 27, kæmper lige nu for at nå toppen af verdens højeste bjerg.

Den 27-årige fyr forsøgte mandag at nå toppen af 8.848 meter høje Mount Everest – men hans familie er dybt bekymret for hans tilstand, som de kalder kritisk.

- Rasmus ringede til middag, lokal tid, hvor det blev klart, at han fortsat lå i sit telt i 7.700 m. Hans tale var utydelig, og han virkede udmattet, skriver Rasmus Kraghs kæreste på den danske klatrers Facebook-side.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Fysisk fortalte Rasmus, at han er dehydreret og har problemer med at mærke hænder og fødder. Han udtrykte skuffelse over ikke at have nået toppen på grund af dårligt vejr, og jeg fortalte ham, at vi alle sammen beundrede hans bedrift.

- Rasmus ligger alene i campen og har ingen mulighed for at få vand eller mad. Hans mor og jeg er bekymret over hans tilstand, som vi vurderer værende kritisk, og har derfor besluttet at sende hjælp, skriver kæresten videre i Facebook-opslaget.

27-årige Rasmus Kragh satte sig for at nå toppen af verdens højeste bjerg for halvandet år siden, skriver Politiken.

Og den unge mands ønske var altså at nå toppen uden brug af kunstigt ilt eller med hjælp fra de såkaldte sherpaer, der ofte bruges til at guide og bære udstyr op ad bjerget.

Rasmus Kragh ville forsøge at nå toppen via en rute i Tibet, som er kendt for at være mere isoleret, krævende og koldere end ruten på den nepalesiske side.

Mandag aften måtte han dog meddele, at han måtte vende om kort før toppen.

- Kort besked her fra bjerget. Var nødt til at vende om 250 meter før toppen på grund af en storm. En svær beslutning, men den eneste rigtige. I får en update senere. Lige nu er mit fokus at komme sikkert ned, skrev Rasmus Kragh på Facebook mandag aften.

Rasmus Kragh er ikke den eneste dansker, der befinder sig på Mount Everest lige nu. Nikolaj Niebuhr forsøger også at nå toppen som den første dansker med et handicap til at nå verdens tag. Nikolaj Niebuhr er delvis lam i højre side af kroppen.

På grund af mere stabilt vejr i forårsmånederne er det nu, at bjergbestigere forsøger at nå toppen af Mount Everest. Dog kan snestorme stadig ramme området uden varsel.

Sponsoreret indhold