Krimi4. juli 2019

Amanda Knox brød sammen - men var det spil for galleriet?

Amerikanske Amanda Knox, der blev dømt og siden frikendt for mordet på sin roommate i 2007, besøgte forleden Italien, hvor mordet i sin tid fandt sted. Her brød hun grædende sammen og fortalte, at hun ikke var et monster. Der er dog dem, der kalder det hele et spil for galleriet
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/skaermbillede_2019-07-03_kl._08.47.09.png
 (Foto: MEGA)

Hun blev kaldt "hun-djævelen fra Seattle". "Et sexmonster". "En koldblodig psykopat". Og hun blev kaldt "morder".

Amerikanske Amanda Knox blev for ti år siden idømt 26 års fængsel for det brutale sexdrab på sin roommate Meredith Kercher, der blev fundet dræbt på sit værelse i den italienske by Perugia i 2007.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/skaermbillede_2019-07-03_kl._08.46.55.png
 (Foto: MEGA)

Amanda Knox under konferencen i Italien, hvor hun fortalte om retssagen mod hende. Foto: MEGA

Siden blev hun dog både renset – dømt igen – og så endnu engang endegyldigt renset.

Men de hårde øgenavne forfølger stadig Amanda Knox, der i dag er fyldt 31 år.

En advokat påstod således, at ”det hele var spil for galleriet”, da Amanda Knox for nylig holdt foredrag under den såkaldte 'Italy Innocence Project'-konference i Italien.

Det var første gang, at den amerikanske kvinde var tilbage i landet, efter hun blev først dømt og siden renset i landet.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2019-07-03_kl._08.53.54.png
 (Foto: MEGA)

Amanda Knox fastslog flere gange, at hun ikke er et monster, da hun forleden gav foredrag i det land, hvor hun blev dømt - og siden frikendt - for mordet på en britisk kvinde. Foto: MEGA

Her lod Amanda Knox følelserne få frit løb, da hun fortalte om tiden i Italien efter 2007, hvor hun blev anholdt og siden dømt for det brutale drab. Hun græd flere gange og måtte tørre tårerne væk med en serviet.

- Spil for galleriet!

Det var dog ikke alle, der købte den grådkvalte forestilling.

- Det var rent spil for galleriet. Amanda Knox er ikke tilfreds, hvis hun ikke selv er midtpunkt, siger advokat Francesco Maresca, der repræsenterer offerets, Meredith Kercher, familie i England, til den britiske avis The Guardian.

- Knox siger igen og igen, at hun har ondt af Meredith og hendes familie. Alligevel åbner hun gang på gang det smertefulde sår og gør sig selv til hovedperson, siger Francesco Maresca.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/mega29211_037.jpg
 (Foto: MEGA)

Meredith Kercher blev brutalt myrdet med 47 knivstik. Foto: MEGA

Amanda Knox scorede da også et beløb svarende til tyve millioner kroner på sin selvbiografi, ”Waiting to be Heard” i 2013. Tre år senere fik hun ifølge avisen New York Times et tilsvarende beløb for sin medvirken i Netflix-filmen ”Amanda Knox”.

Trods kritikken står Amanda Knox ofte frem og fortæller sin historie. Og under konferencen i Italien fastslog hun flere gange, at hun ikke er noget monster.

- Jeg er bare Amanda, lød det fra den 31-årige kvinde.

Både italiensk politi – og ikke mindst medierne – var dog overbeviste om noget andet, da sagen begyndte at rulle i 2007.

Det var både mediernes og politiets opfattelse, at Amanda Knox, dengang 22, havde skåret halsen over på sin roomate, britiske Meredith Kercher på 21 år, efter en brutal sexleg, der endte helt galt.

Men det var ikke kun selve brutaliteten i drabssagen, der vakte mediernes interesse.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/mega29211_050.jpg
 (Foto: MEGA)

Amanda Knox under retssagen i 2009, hvor hun blev idømt 26 års fængsel. Foto: MEGA

Også Amanda Knox var interessant – med det ”engle-agtige ansigt” var der mange, der mente, at djævelen havde fundet sin bedste forklædning.

Nogle mente også, at Amanda smilede lidt for meget i retten.

Amanda Knox’ smil forsvandt dog brat, da hun i en italiensk retssag blev idømt 26 års fængsel. Hendes medsammensvorne – hendes italienske kæreste gennem fem dage, Raffaele Sollecio – fik 25 års fængsel.

Men sagen sluttede bestemt ikke der – den blev i stedet et eksempel på det, der bedst kan beskrives som hovedløs italiensk retspraksis.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2019-07-03_kl._08.58.05.png
 (Foto: MEGA)

Amanda Knox var flankeret af bodyguards, da hun forleden var i Italien. Foto: MEGA

I 2011 blev både Amanda og Raffaele frifundet. I 2014 blev appelrettens dom omstødt – nu var de pludselig skyldige igen.

… og så igen: I foråret 2015 blev de endegyldigt renset for mordet af den italienske højesteret.

I en 52 siders rapport konkluderede højesteret, at der var ”talrige fejl” i den første efterforskning, og at mediecirkusset bestemt heller ikke havde hjulpet sandheden på vej.

Amanda og Raffaele blev endegyldigt renset for mordet af den italienske højesteret.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2019-07-03_kl._08.57.52.png
 (Foto: MEGA)

I dag er Amanda Knox forlovet. Hendes udkårne hedder Christopher. Foto: MEGA

Torsdag den 24. januar 2019 kom det desuden frem, at Amanda Knox er blevet tilkendt erstatning efter en afhøring, der altså blev foretaget 6. november 2007. Italien skal betale 10.400 euro (78.000 kroner) i erstatning til den amerikanske kvinde.

Du kan se billeder fra sagen herunder:

Amanda Knox-sagen (MEGA-billeder)

Sponsoreret indhold