Krimi22. oktober 2019

14-årige Ditte stak sin bror ihjel: Havde skrevet med Lundin inden

En tidlig efterårsmorgen i 2003 dræbte 14-årige Ditte sin 18-årige bror med 37 knivstik.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/jess_0.jpg
 Foto: Discovery Networks Danmark

En nat i november 2003 vågnede Hans-Kurt af en ukendt larm i familiens hjem i Hundested. De to børn sloges ofte for sjov, men denne gang var skrigene og larmen alligevel anderledes.

Han stod ud af sengen og gik ned til sønnens værelse. Den uhyggelige drabssag dykker Kanal 5-programmet ”Mord i familien” ned i.

Synet der mødte faren, glemmer han aldrig.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/mord_i_familien.jpg
 Foto: Discovery Networks Danmark

Foto: Discovery Networks Danmark

  • - Da jeg kommer ind på værelset, ser jeg Ditte sidde og stikke i Jess med en kniv, fortæller Hans-Kurt i krimiprogrammet, som kan ses i aften klokken 21.00 på Kanal 5.

14-årige Ditte var iført en blå kedeldragt og en elefanthue, hvor man kun kunne se hendes øjne. Hun dolkede løs – igen og igen – med en lang køkkenkniv.

Hun nåede at stikke broderen 37 gange, før Hans-Kurt hastede ind i værelset for at stoppe den unge piges blodrus.

Faren husker, hvordan han løb frem mod sengen for at vriste datteren fri, hvorefter hun begyndte at angribe ham i stedet.

Datteren tog selv flugten ud af huset og videre i familiens bil. Politiet fik efter en biljagt stoppet hende.

Hans-Kurt ringede til alarmcentralen. De sendte politi og ambulance, og redderne ydede førstehjælp til Jess i soveværelset.

På vej til hospitalet mistede Jess bevidstheden og blev erklæret død, da han ankom til hospitalet.

Forældrene havde på ingen måde troet, at deres egen datter kunne blive morder – og da slet ikke dræbe sin egen bror på koldblodigste vis, som hun havde et godt forhold til.

I Kanal 5-programmet fortæller Ditte og Jess’ forældre dog, at de tilbage i 2003 var begyndt at bemærke, at Ditte virkede mere stille, og at hun var blevet meget optaget af en gyserfilm ved navn ”Maskernes Nat”.

  • - I starten af sine teenageår lukker hun sig mere og mere inde på værelset. Hun er svær at trænge ind til, og hun går lidt for sig selv, fortæller faren i programmet.

I gyserfilmen, som Ditte så meget, møder man en seksårig dreng, der tager en stor køkkenkniv og tager en klovnemaske på. Kort tid efter stikker han sin 15-årige storesøster med køkkenkniv.

Ditte begyndte også forud for drabet at skære i sig selv

Og i foråret 2003 opdager Hans-Kurt ved et tilfælde, at der i postkassen lå et brev fra Kriminalforsorgen til Ditte. Det kommer frem under politiets efterforskning af drabet.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/peter_lundin_1.jpg
 Foto: Nordisk Film/TV2 Claus Bie

Ditte bekræftede overfor sin far, at hun havde haft en korrespondance med livstidsfangen Peter Lundin, der har fire liv på samvittigheden.

Den unge pige var angiveligt fascineret af hans sag, det forklarede hun faren, da han konfronterede hende med brevet.

For to år siden valgte Ditte at tage sit eget liv. I sit afskedsbrev skrev hun, at hun ville op i himlen og sige undskyld til sin bror.

Hun skrev også, at hun gerne ville ligge i samme grav som sin bror, men at der skulle være en skillevej mellem urnerne. Det ønske fik Ditte opfyldt.

  • Der gik livet i nul. Nu er vi fuldstændig alene, siger Hans-Kurt for et år siden i TV2-programmet ”Station 2: Søskendedrab”.

”Mord i familien” kan ses i aften klokken 21.00 på Kanal 5 og på Dplay.

Sponsoreret indhold