Sådan skjulte Lundin ligene: Købte affaldssække, rengøringsmidler og økse

Foto: Discovery Networks / Biecam

I sommeren 2000 dræbte Peter Lundin sin kæreste Marianne Pedersen og hendes to sønner Dennis og Brian.

Den bestialske drabsmand var så omhyggelig, da han skaffede sig af med ligene, at de aldrig er blevet fundet.

Det dykker tidligere efterforskere og kriminalteknikere ned i, når andet afsnit af kanal 5-dokumentaren ’Profil af en morder: Special’ sendes på onsdag.

I programmet fortæller den tidligere drabschef på rejseholdet, at de hurtigt i efterforskningen blev klar over, at der var tale om en helt speciel gerningsmand.

- En gerningsmand som er villig til at gå ekstremt langt for at skjule sine forbrydelser og ikke stå til ansvar for dem, siger Bent Isager-Nielsen.  

Drabene er gået over i historien, som et af de mest gruopvækkende og bestialske i Danmark.

Peter Lundin hævdede dengang, at familien var ude og rejse, men i huset fandt kriminalteknikere flere hundrede spor, der pegede i en anden retning.

Efterforskerne i sagen mistænkte hurtigt, at Peter Lundin havde parteret de to børn og Marianne i garagen ved huset i Rødovre.

- Fundet af de mange spor i garagen har stor betydning i efterforskningen, idet vi nu var ret sikre på, at der var sket en partering af ligene, siger Svend Hansen, drabschef i Lundin-sagen, i programmet.

I garagen var der tegn på, at der var blevet brugt en økse og vinkelsliber, men politiet havde fortsat ikke fundet nogle af tingene.  

Købte økse og plasticsække

Peter Lundin blev anholdt af politiet, og da politiet ransagede Lundins lejlighed i Måløv, fandt de et kundekort til ’Metro’. Undersøgelserne fandt frem til, at kortet var blevet brugt mindst to gange, efter den lille familie var forsvundet.

Og det viste sig, at kortet var blevet brugt til at købe mistænkelige ting blandt andet sorte plasticsække, nogle rengøringsmidler og en håndøkse.

- Samlet set kan man sige, det var uhyre interessant, hvad der blev købt. Ikke mindst købet af håndøksen, siger Bent Isager-Nielsen i programmet og fortsætter.

- Så begynder der at tegne sig et billede af en helt speciel type gerningsmand. Altså en mand, der køber virkelig meget ind, der skal bruges til både at partere og til at gøre rent.

Bar rundt på sække

Politiet manglede fortsat både ligene og de våben, der var blevet brugt til at partere dem med. De gik derfor i gang med en omfattende afhøring af naboerne i området.

- Nogle naboer havde set Peter Lundin bære rundt med store affaldssække, siger en af de tidligere efterforskere i programmet.

En nabo kunne også fortælle, at Peter Lundin havde spurgt ham, hvad der skete med affaldet i området. Hvortil naboen havde fortalt, at affaldet blev kørt på Vestforbrændingen.

Afhøring af renovationsfolkene afslørede, at de en dag var kommet ud til huset i Rødovre, hvor der stod seks skraldesække udenfor huset. Skraldemændene havde dog kun taget fire af dem med, da de to andre lugtede så grimt af råddent kød, at de valgte at lade dem stå.

Nogle dage efter stod der endnu flere sorte sække foran huset. En af arbejderne fortalte til politiet, at han havde lagt mærke til, at der havde sivet noget rødligt væske ud af sækkene.

- Det gav os jo en formodning om at det var ligdele, der var blevet kørt bort i de her skraldesække, siger Svend Hansen i tv-programmet.

Både byretten men senere også landsretten idømte Peter Lundin fængsel på livstid for drabet på Marianne og hendes to sønner. Han har siden siddet i Albertslund i Herstedvester Fængsel.

Det var ikke første gang, at Lundin havde menneskelig på samvittighed. 

Dræbte sin mor i USA

I 1993 kom han ind og sidde i et amerikansk fængsel for drabet på sin mor. I april 1991 kvalte han hende, og med hjælp fra sin far pakkede han liget ned i en plasticsæk og kørte det 700 kilometer væk fra hjemmet i USA. Otte måneder senere blev liget af moren fundet. Peter blev idømt 15 års fængsel for drabet, mens faren fik to år for at hjælpe sønnen med at skjule morens lig. 

Syv år efter i 1999 kom han ud af fængslet og blev udvist til Danmark. Det var fra fængslet i USA, at den berømte dokumentar, hvor Lundin maler sig sort i halvdelen af ansigtet, er optaget.

I 2015 forsøgte Peter Lundin for første gang at blive løsladt fra sin livstidsdom, men retten afviste det. Og i 2017 blev han skilt fra sin 12 år yngre kone, Betinna Brøns, som han havde været gift med i seks år.

Det andet afsnit af ’Profil af en morder: Special’ bliver sent på onsdag 6. februar klokken 21.00 på kanal 5. Men du kan også se afsnittene allerede nu på Dplay.dk.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close