Kongelige25. maj 2021

Stak en kæp i konfirmationshjulet: Prins Joakim stjal billedet

Prinsens interview til et fransk ugeblad er en veltimet krigserklæring til kronprins Frederik, mener kongehusekspert
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I mange år har kronprins Frederik, 52, og prins Joachim, 51, ikke haft det bedste forhold, og der er ikke meget, der tyder på, at det bliver bedre i den kommende tid. Tværtimod har Joachim for alvor lagt sig ud med sin storebror, efter at han tidligere på måneden stjal billedet fra prins Christian, der blev konfirmeret.

For med sit interview i det franske ugeblad Point de Vue borede prins Joachim en lang kniv ind i ryggen på sin familie. Det fastslår kongehuseksperten Søren Jakobsen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/jokke_3.jpg
 (Foto: Martin Høien)

Prins Joachim vidste alt om, hvad timingen betød i forhold til prins Christians konfirmation. (Foto: Martin Høien)

– Timingen er, i forhold til familien, så dårlig, som den overhovedet kan være på grund af konfirmationen. Hvor man kunne have ønsket for vores gamle dronning, at der var faldet ro over det hele, så ripper Joachim meget upassende op i et problem, som han burde have lagt bag sig. Han skulle aldrig nogensinde have sagt det. Jeg forstår ikke, at han gør det. Det må jeg sige, fortæller Søren Jakobsen til SE og HØR.

Upassende angreb

At Joachim stiller op med kritiske bemærkninger om sin rolle i et ugeblad, der udkommer i samme uge, som Christian skal konfirmeres, er ikke tilfældigt, for Joachim er hele tiden bevidst om medierne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/jokke_1_4.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Det skulle have været prins Christians uge, men onkel Joachim stjal billedet fra ham. (Foto: Hanne Juul)

– Han kender jo produktionstiden på ugebladet, så timingen er så ond, som den overhovedet kan være over for hans storebror, prins Christian, hans mor og hele familien, slår kongehuseksperten fast.

I interviewet kommer Joachim også ind på de problemer, som hans far, prins Henrik, havde, og det er også upassende, mener Søren Jakobsen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/jokke_5_2.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Dronning Margrethe gør, hvad hun kan, for at holde brødrene sammen. (Foto: Hanne Juul)

– Vi må gå ud fra, at Margrethe har haft tid at komme sig over alt det med Henrik, som har været en voldsom belastning. Det er så dårligt timet, at jeg næsten savner ord. Jeg forstår det ikke.

Joachim udtrykker også stor respekt for britiske prins Harry, der for nylig var ude med riven efter det britiske monarki, i det dugfriske interview, hvilket også kan ses som et skulderklap til dem, der vælger at forlade deres kongehus.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/jokke_2_5.jpg
 (Foto: Martin Høien)

Ifølge en kongehusekspert virker det meget velovervejet, at Joachims interview kom gaden forud for prins Christians konfirmation. (Foto: Martin Høien)

– Ja, det har karakter af ondskabsfuldhed. Mod hans bror og mod hans mor, understreger Søren Jakobsen.

Burde have deltaget

Eksperten vurderer, at Joachim sagtens kunne være kommet til konfirmationen, hvis han virkelig ville. I julen var han i Danmark med sin familie, og dengang var restriktionerne endnu hårdere, så havde der været vilje, havde der været vej.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/jokke_4_1.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Der er ikke mange billeder af prins Joachim sammen med sin nevø, prins Christian, hvilket skyldes det kolde forhold til Christians far. (Foto: Thomas Laursen)

– Han kunne da sagtens være kommet. Jeg synes, det er en overraskende afstandtagen til den øvrige familie, og timingen er ondskabsfuld. Og signalet i hans udeblivelse er, at han separerer sig fra sin familie. En ting er kronprinsparret, hvor der kunne være jalousi, men jeg fatter ikke, han behandler sin mor sådan, lyder det fra Jakobsen, der ikke tror, der kommer en brat forvandling i Joachims forhold til sin familie.

– Men det er klart, at han har anbragt sig i køleskabet for ikke at sige fryseren. Og han bekræfter, at det var en rigtig disposition at fjerne ham fra alle officielle pligter på en fjern post, siger kongehuseksperten, der gang på gang ryster på hovedet over Joachims opførsel.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/jokke_3_2.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Udadtil prøver de at fremstå som de bedste venner, men på de interne linjer er der ikke idyl mellem Frederik og Joachim. (Foto: Hanne Juul)

– Jeg troede, han var for klog til det her. Hele hans fortid og hele historien burde afholde ham fra det her. Han ved, at nummer to har en absolut sekundær rolle, og det har været gældende hele tiden. Det har han vidst, siden han kunne tænke en fornuftig tanke. Sådan har det været i alle monarkier til alle tider. Det er kongeligt hærværk, fordi han i virkeligheden ødelægger konfirmationen, siger Søren Jakobsen.

Læs meget mere om de kongelige i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold