Kongelige20. marts 2024

Ryster kongehuset: Forsøgte at snage i prinsesse Kates sygejournal

En intern undersøgelse er sat i gang efter påstande om, at hospitalpersonale har forsøgt at tilgå prinsessen af Wales' medicinske papirer. Hospitalet, der behandler de royale, har lovet fuld diskretion og informeret kongehuset om hændelsen
En pinlig historie om kongehuset rammer igen forsiderne af de britiske aviser.
En pinlig historie om kongehuset rammer igen forsiderne af de britiske aviser.
 Foto: Hollie Adams/Reuters/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Død, ansigtsløft eller i koma?

Et velanset hospital i London er kommet i centrum for en pinlig undersøgelse, efter påstande om at personalet har forsøgt at få adgang til Kate Middletons private medicinske optegnelser.

Hændelsen fandt angiveligt sted i januar, da Kate, 42, var indlagt på The London Clinic og har ifølge The Mirror rystet det britiske kongehus.

Mindst en ansat er under mistanke for at have forsøgt at få adgang til de fortrolige informationer.

Ifølge en kilde tæt på hospitalet, The London Clinic, er der afsløret en alvorlig sikkerhedsbrist, som kan være meget skadelig for hospitalet, der netop er kendt for diskret at behandle medlemmer af den kongelige familie samt andre prominente personligheder.

Hospitalet, som åbnede i 1932, har behandlet mange royale gennem tiden, inklusive den afdøde dronning Elizabeth og prins Philip.

Ledelsen på stedet har derfor straks kontaktet kongehuset og altså lovet at sætte en grundig undersøgelse af sagen i gang.

The London Clinic har ikke ønsket at kommentere påstandene over for den britiske avis, men understreger, at "alle patienter fortjener fuldstændig privatliv og fortrolighed".

Prinsessen, som i stor stil har holdt sig ude af offentlighedens søgelys siden udskrivelsen 29. januar, har valgt ikke at offentliggøre grunden til sin indlæggelse.

Indtil videre er planen, at hun tidligst vender tilbage til hverdagen som aktiv prinsesse efter påske.

Løftet har dog ikke kunne stoppe spekulationerne om hendes tilstand. Og det hjælper heller ikke på sagen, at Kate forleden frigav et familiebillede, der viste sig at være groft manipuleret.

Sponsoreret indhold