Piers Morgan frikendt: Måtte gerne udtale sig kritisk om Meghan og Harry

Bølgerne gik højt, da prins Harry og hertuginde Meghan tilbage i marts stod frem og tog bladet fra munden over for tv-dronningen Oprah Winfrey

Her fortalte de, hvordan de havde oplevet både racisme og mobning i det britiske kongehus, ligesom hertuginde Meghan "ikke havde lyst til at leve længere". 

Men det var ikke alle, der godtog hertugparrets udlægning af sagen: I det britiske morgenprogram "Good Morning Britain" rasede den rutinerede tv-vært Piers Morgan over Harry og i særdeleshed Meghan: 

- Jeg ville ikke tro på Meghan Markle, om så hun gav mig en vejrudsigt, rasede han i bedste sendetid. 

Den kommentar affødte mere end 57.000 klager - hvoriblandt hertuginde Meghan også indgav en klage - til Ofcom, som er den britiske pendant til radio- og tv-nævnet. 

Nu har Ofcom så truffet en afgørelse, og den falder ud til fordel for 56-årige Piers Morgan, skriver Daily Mail

Den britiske vagthundsordning kalder forsøget på at stoppe Morgans udtalelser for "en skræmmende begrænsning af ytringsfriheden". 

De mange klager endte med, at Piers Morgan mistede sit job som morgenvært - og det er nu et job, som han kræver at få igen: 

 - Dette er en rungende sejr for ytringsfriheden og et rungende nederlag for prinsesse Pinocchio. I lyset af afgørelsen - får jeg så mit job igen?, fortæller han til Daily Mail

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close