Kongelige10. januar 2021

Nikolai smider bombe: Hellere model end prins

Prinsen vil hellere være kendt for noget, han selv har opnået, afslører han på kinesisk tv
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Prins Nikolai, 21, vil hellere være model end prins. Sådan lyder det i den kinesiske dokumentar “A Bigger Role”, der nu er blevet tilgængelig for danskerne.

– Jeg elsker det. Det er et adrenalinkick. Det er meget sjovt. Forskellen er, at det er meget rart at være kendt som “modellen Nikolai” og ikke “prins Nikolai” for noget, jeg selv har opnået. Ikke noget, jeg blev født til, forklarer han i den kinesiske tv-udsendelse, der er lavet i et samarbejde mellem Cogo Media og Tencent News.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/niko_11.jpg
 (Foto: MEGA)

– Jeg var slet ikke bange, siger Nikolai om sit første modeljob – noget, som han er mere til end tilværelsen som prins. (Foto: MEGA)

20 millioner kinesere har allerede set programmet.

Ærlig familie

Indtil for nylig var dokumentaren kun tilgængelig i Kina. Men så blev den delt på YouTube og fik straks langt over 300.000 visninger. Dermed kan danskerne også se Nikolai, Alexandra og Felix på en helt ny måde. Faktisk har den lille familie sjældent været så ærlige som her.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/niko_1_2.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Nikolais karriere i militæret varede ikke længe. Han droppede ud, fordi han ikke følte sig på rette hylde. (Foto: Mikael Rieck)

Grevinden fortæller også for første gang, hvordan hendes søn blev model. Det var en koordineret indsats mellem Scoop Models og Alexandra, der fik Nikolai på catwalken.

– En kvinde, der ejer et modelbureau i Danmark, kom til mig og sagde: “Nu er din søn 18. Kan han komme ind til et møde?” Jeg sagde: “Absolut, men det skal være hans beslutning. Jeg må spørge ham,” siger Alexandra.

Dengang skulle Nikolai ellers i militæret, som traditionen i kongehuset foreskriver. Men det var ikke noget for prinsen, der stoppede på Hærens Sergentskole efter kort tid. Nikolai ville nemlig tilbage på catwalken.

Den lykkelige skilsmisse

Den kinesiske dokumentar dykker også ned i andre spændende emner. Ægteskabet med Martin Jørgensen bliver slet ikke berørt, men det gør Alexandras ægteskab med prins Joachim naturligvis. Og her er grevinden meget ærlig og eftertænksom.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Alt åndede fred og idyl, da Joachim fejrede sin 50-års fødselsdag. Nu har Margrethe raget uklar med Joachims familie. 
Alt åndede fred og idyl, da Joachim fejrede sin 50-års fødselsdag. Nu har Margrethe raget uklar med Joachims familie.
 (Foto: Hanne Juul)

Nikolai og Felix med Joachim, 51, Marie, 44, Henrik, 11, og Athena på otte år. Og naturligvis farmor, Margrethe, 80. (Foto: Hanne Juul)

– Han er en god ven, og han betyder meget for mig. Måske er det ikke meningen, at to mennesker altid skal være sammen. Vi skulle ikke være gift i evigheder.

Hvis du spørger mig, er det, vi har, det næstbedste til et lykkeligt ægteskab. Nemlig en lykkelig skilsmisse. Det, vi har, er ikke forceret. Det er noget, der føles virkelig naturligt. Det er ikke bare, fordi vi har to smukke børn sammen, at vi føler, at vi skal anstrenge os, forklarer Alexandra.

Hårdt at være alenemor

Interviewet er foregået over flere dage – og nogle gange er både Nikolai og Felix med under optagelserne. Når Alexandra er alene med den kinesiske tv-vært, fortæller hun også ærligt om sin rolle som enlig mor.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/nikolai_0.jpg
 (Foto: Privat)

Privat danner prins Nikolai par med Benedikte Thoustrup. (Foto: Privat)

– Det er ikke nemt at være alenemor. Det er virkelig hårdt, siger grevinden.

Men Alexandra er også i stand til at se de gode ting ved livet som singlemor. Og hun vil ikke have en ny mand for enhver pris.

Glad og uafhængig

– Når du er kaptajn på dit eget skib, behøver du ikke spørge andre, når du skal træffe beslutninger. Jeg træffer alle mine beslutninger selv, og det giver mig følelsen af at være meget uafhængig.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/alexandra_2.jpg
 (Foto: Birger Storm)

Felix, 18, Alexandra, 56, og Nikolai, 21, medvirker i en kinesisk dokumentar, der nu kan ses på YouTube. (Foto: Birger Storm)

Grevinden har ikke været alt for heldig med sine mænd siden ægteskabet med prins Joachim. I 2015 blev hun skilt fra Martin Jørgensen efter syv års ægteskab. Efterfølgende kunne SE og HØR afsløre, at Jørgensen fuppede hende for millioner.

I 2019 blev Alex kædet sammen med den tidligere PET-agent, Tony Lindkold, men forholdet kom til en brat afslutning, da det kom frem, at han havde en dom for at have solgt ulovlige kopimøbler.

Men de uheldige forhold betyder dog ikke, at grevinden har givet helt op.

– En mand i mit liv, det er rart at have. Men det er ikke nødvendigt, siger Alex.

Dokumentaren kan findes på YouTube her:

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

Sponsoreret indhold