Kongelige15. januar 2020

Meghan og hendes far mødes i retten

Hertuginde Meghan har sagsøgt den britiske avis Mail on Sunday, og avisen indkalder nu hendes far som vidne i retten
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/thomas-meghan.jpg
 Foto: MEGA

Prins Harry og hertuginde Meghan trækker i disse dage overskrifter, efter de i sidste uge meldte ud, at de trækker sig tilbage som fremtrædende medlemmer af det britiske kongehus.

Men det er ikke kun på Harrys side af familien, de er raget uklar - også Meghan står over for noget af et drama med sin far.

Flere medier - heriblandt Mirror og Us Weekly - skriver, at Meghans far, 74-årige Thomas Markle, skal vidne mod sin datter i "århundrets retssag".

I oktober sagsøgte hertuginden af Sussex den britiske avis Mail on Sunday, fordi de i februar bragte uddrag af et dybt personligt brev, som Meghan havde sendt til sin far.

Det håndskrevne brev blev sendt i kølvandet af, at hendes far var blevet taget i at tage opstillede billeder med en paparazzi-fotograf.

- Dine handlinger har knust mit hjerte i en million stykker - ikke bare fordi, du har forårsaget sådan en unødvendig og ubegrundet smerte, men fordi du har taget valget om ikke at fortælle sandheden, mens du bliver ført som en dukke i alt dette. Noget, jeg aldrig vil forstå, skrev Meghan blandt andet til sin far i det fem sider lange håndskrevne brev.

Offentliggørelsen af brevet fik hertuginde Meghan og prins Harry til at sagsøge Mail on Sunday og dens moderselskab, Associated Newspapers.

De anklages for misbrug af private informationer, brud på ophavsretten samt brud på databeskyttelsesloven fra 2018.

Og nu svarer Mail on Sunday så igen ved at indkalde Thomas Markle som et af deres hovedvidner.

Som en del af deres forsvar argumenterer Mail on Sunday med, at der er en stor offentlig interesse for kongehusmedlemmernes personlige forhold, og at "de er afhængige af omtale af dem selv for at opretholde den priviligerede position, som de har", lyder det ifølge Mirror.

Sponsoreret indhold