Kongelige2. oktober 2019

Meghan og Harry sagsøger britisk avis

Hertuginde Meghan og prins Harry har sagsøgt den britiske søndagsavis Mail on Sunday, efter avisen tidligere i februar offentliggjorde et håndskrevet brev skrevet af Meghan til hendes far
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/harry-meghan-02112018.jpg
 Foto: MEGA

Et håndskrevet brev offentliggjort i et britisk medie har nu fået hertuginde Meghan og prins Harry til at sagsøge.

Det royale par har således sagsøgt den britiske søndagsavis Mail on Sunday, efter mediet tilbage i februar offentliggjorde det håndskrevne brev, som var forfattet af Meghan og skrevet til hendes far.

Det skriver BBC.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/meghan-thomas_0.jpg
 Foto: MEGA

Det håndskrevne brev var skrevet af Meghan og stilet til hendes far, Thomas. Foto: MEGA

- Desværre er min kone blevet et af de seneste ofre i den britiske tabloide presse, der kører kampagner mod individuelle personer uden tanke på konsekvenserne, udtaler prins Harry ifølge BBC i forbindelsen med søgsmålet.

- Selv om denne handling muligvis ikke er den sikreste, så er det den rigtige. Fordi min dybeste frygt er, at historien gentager sig. Jeg har set, hvad der sker, når nogen jeg elsker, er presset til det punkt, at de ikke længere behandles eller ses som en rigtig person, lyder det videre fra prins Harry, der altså hentyder til sin egen mor, prinsesse Diana, der som bekendt omkom i en bilulykke i Paris i august 1997.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/mega512701_021.jpg
 (Foto: MEGA)

Parret blev i maj 2019 forældre til deres første barn, sønnen Archie. Foto: MEGA

Advokatfirmaet Schillings har lagt sag an mod avisen og dens moderselskab, Associated Newspapers.

De anklages for misbrug af private informationer, brud på ophavsretten samt brud på databeskyttelsesloven fra 2018.

Det håndskrevne brev var skrevet af Meghan og stilet til hendes far, Thomas Markle. I brevet bønfaldt Meghan sin far om ikke konstant at tale over sig i pressen.

- Far, det er med tungt hjerte, jeg skriver dette. Jeg forstår ikke, hvorfor du har valgt denne sti og vender det blinde øje til al den smerte, du er skyld i, indledte hun det håndskrevne brev, som hun sendte til sin far i august sidste år.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2019-08-31_kl._11.44.58.png
 (Foto: MEGA)

Harrys mor, prinsesse Diana, omkom i en bilulykke i august 1997. Foto: MEGA

- Dine handlinger har knust mit hjerte i en million stykker - ikke bare fordi du har været skyld i unødvendig og uberettiget smerte, men også fordi du har valgt ikke at fortælle sandheden, men bliver ført som en dukke. Det er noget, jeg aldrig vil forstå, skrev hun videre.

- Hvis du elsker mig, som du fortæller pressen, du gør, så vær sød at stoppe. Lad os leve vores liv i fred. Stop med at lyve, stop med at forvolde så meget smerte, stop med at udnytte mit forhold til min mand.

- Jeg kan se, at du er så langt nede i kaninhullet, at du føler, at der ikke er nogen vej ud, men hvis du tager et øjeblik og tænker dig om, så vil du se at leve med en ren samvittighed er mere værd end nogen betaling i verden, lød det fra datter til far.

Sponsoreret indhold