Kongelige24. april 2018

Har bestået optagelsesprøven: Prins Nikolai klar til Varde

Prins Nikolai har bestået optagelsesprøven til uddannelsen som reserveofficer og er nu klar til et nyt liv på Varde Kaserne
Prins Nikolai
Prins Nikolai.
 (Foto: Thomas Laursen)

I februar kom det frem, at prins Nikolai, 18, ønsker at uddanne sig inden for militæret - nærmere bestemt har han planer om at tage den toårige uddannelse til reserveofficer.

Og nu er den unge prins - der også gør sig som model - skridtet nærmere Varde Kaserne.

Prins Nikolai har nemlig bestået optagelsesprøven og er dermed optaget på Hærens Sergentskole, hvor han begynder til sommer, efter han er blevet student fra Herlufsholm Gymnasium. Det bekræfter kongehusets kommunikationsafdeling over for SE og HØR.

Optagelsesprøven består blandt andet af en skriftlig prøve, en fysisk prøve, en personlighedstest, en intelligentstest og en samtale med en psykolog.

Artiklen fortsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/prins-nikolai0.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Prins Nikolai er klar til et nyt liv i Varde. Foto: Thomas Laursen

På Varde Kaserne lover de, at der ikke kommer til at være særbehandling.

- Der vil ikke blive taget særlige hensyn til, at vi får en kongelig elev, fortæller presseofficer Martin Hillmann i denne uges BILLED-BLADET.

På kasernen kommer Nikolai til at sove i flersengsrum, hvilket han dog er vant til fra Herlufsholm, ligesom han kommer til at dele fælles bade- og toiletfaciliteter med medstuderende af begge køn.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 13.0px 0.0px; line-height: 16.0px; font: 13.0px 'Lucida Grande'; color: #000000; -webkit-text-stroke: #000000}
span.s1 {font-kerning: none; color: #0074bd; -webkit-text-stroke: 0px #0074bd}
span.s2 {font-kerning: none}

Prins Nikolai bliver til sommer student fra Herlufsholm Gymnasium og starter sin uddannelse på Varde Kaserne den 1. august.

Sponsoreret indhold