Kongelige 1. juli 2021

Harry og William forenet: Nu afsløres Diana-statue

Nu forenes de to prinser i anledning af, at deres mor kunne være fyldt 60 år
(Foto: MEGA)

Selv om de to prinser ikke har været på talefod i lang tid, bliver prins Harry og prins William i dag genforenet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Årsagen er, at deres afdøde mor, prinsesse Diana, i dag kunne være fyldt 60 år, og i den forbindelse løfter de to brødre sløret for en ny statue til ære for deres afdøde mor.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: Ritzau Scanpix)

Hilsner og blomster foran Kensington Palace den 1. juli 2021 - dagen, hvor prinsesse Diana kunne være fyldt 60 år. Foto: Ritzau Scanpix

Den nye Diana-statue skal pryde Sunken Gardens, der ligger i smukke omgivelser ved Kensington Palace. Netop Sunken Gardens var ét af prinsesse Dianas yndlingssteder.

- Prinserne håber, at statuen vil minde alle, der besøger Kensington Palace, om deres mors liv og arv, udtalte prinserne, da nyheden om statuen første gang kom frem i 2017.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: MEGA)

Diana sammen med sine to sønner: Harry og William. Foto: MEGA

Statuen er ikke den eneste hyldest, som de to brødre – der var bare 12 og 15 år gamle, da deres mor døde i 1997 – har givet deres afdøde mor.

I 2017, i anledning af 20-året for dødsulykken i Paris, plantede de to brødre en række af prinsessens yndlingsblomster – deriblandt forglemmigej, hvide liljer, roser, tulipaner og påskelinjer – ved Kensington Palace.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: MEGA)

Diana døde i 1997 i en bilulykke i Paris. Hun blev kun 36 år. Foto: MEGA

Manden bag statuen er den kendte skulptør Ian Rank-Broadley. Han har tidligere arbejdet med det britiske kongehus, idet det var ham, der designede det billede af dronning Elizabeth, der pryder de britiske mønter.

Harry rejste i sidste uge fra USA, hvor han bor med sin hustru Meghan og sine to børn, for at deltage i dagens afsløring. Også prins William vil tage del i afsløringen, mens både hertuginde Kate og prins Charles ikke bliver en del af dagens arrangement.

Artiklen fotsætter under billedet...

(Foto: MEGA)

Prinsesse Diana blev udråbt til Folkets Prinsesse - og med god grund: Alle elskede hende. Foto: MEGA

Det er ingen hemmelighed, at forholdet mellem Harry og William de seneste år har været særdeles anstrengt.

I flere år har det stået klart, at de er raget uklar: I 2018 delte de deres fælles husholdning på Kensington Palace op i to, og det kuldsejlede forhold blev for alvor manifesteret, da prins Harry og hans hustru Meghan valgte at træde tilbage som fremtrædende medlemmer af det britiske kongehus og flytte til USA.

Sponsoreret indhold