Kongelige19. januar 2020

Harry og Meghans exit: Aftalen varer kun et år

Harry og Meghans exit-aftale er angiveligt ikke permanent, men skal tages op til revision om et år
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega581030_014.jpg
 (Foto: MEGA)

I går meldte det britiske kongehus ud, at en aftale var faldet på plads, så Harry og Meghan kunne træde tilbage som fremtrædende medlemmer af det britiske kongehus.

Det står blandt andet klart, at parret mister deres royale titler, de mister deres apanage, og de ønsker selv at tilbagebetale et skattebetalt beløb på 21 mio. kr., som er gået til at renovere deres britiske hjem Frogmore Cottage.

- Det er hele min families håb, at efter vi er blevet enige i dag, at det giver dem lov til at opbygge et lykkeligt og fredfyldt nyt liv, lød det i en personlig meddelelse fra dronning Elizabeth.

Men ifølge det amerikanske People er Harry og Meghans exit-aftale ikke permanent: Kilder fortæller til ugebladet, at aftalen, der træder i kraft i foråret 2020, skal tages op til revision om et år.

Artiklen fortsætter under billedet.

Dronning Elizabeth udsendte lørdag aftem en pressemeddelelse, hvor hun fortalte om Harry og Meghans fremtid.

Meddelelsen var delt op i to: En personlig meddelelse fra dronning Elizabeth, samt en mere officielt formuleret meddelelse fra Buckingham Palace, hvor diverse formalia blev adresseret.

MEDDELELSEN FRA DRONNINGEN Lød:

"Efter mange måneders samtaler og de mere nylige diskussioner, er jeg glad for, at vi sammen har fundet en konstruktiv og støttende fremtid for mit barnebarn og hans familie.

Harry, Meghan og Archie vil altid være meget elskede medlemmer af min familie.

Jeg anerkender de udfordringer, de har oplevet efter meget intens granskning de sidste to år og støtter deres ønske om et mere selvstændigt liv.

Jeg vil takke dem for al deres dedikerede arbejde over hele landet, Commonwealth-riget og derudover og er specielt stolt af, hvor hurtigt Meghan er blevet en del af familien.

Det er hele min families håb, at efter vi er blevet enige i dag, at det giver dem lov til at opbygge et lykkeligt og fredfyldt nyt liv."

EFTERFØLGENDE var DER EN MERE OFFICIELT LYDENDE MEDDELELSE FRA BUCKINGHAM PALACE:

"Hertugen og hertuginden af Sussex er taknemmelige over for Hendes Majestæt og den royale familie for den fortsatte støtte, mens de påbegynder dette næste kapitel af deres liv.

Som det er blevet aftalt i dette nye arrangement, forstår de, at det påkræves, at de træder tilbage fra royale pligter, inklusiv officielle militære ansættelser. De vil ikke længere modtage offentlige midler for royale pligter.

Med dronningens velsignelse vil Sussex-parret fortsætte med at opretholde deres private protektioner og samarbejder. Mens de ikke længere kan repræsentere dronningen, har Sussex-parret gjort det klart, at alt, de gør, vil opretholde Hendes Majestæts værdier.

Sussex-parret vil ikke længere bruge deres royale titler, da de ikke længere er arbejdende medlemmer af den royale familie.

Hertugen og hertuginden af Sussex har delt et ønske om at tilbagebetale den udgift, der har været i forbindelse med renoveringen af Frogmore Cottage, som vil forblive ved med at være deres hjem i Storbritannien.

Buckingham Palace vil ikke længere kommentere på detaljer, hvad angår sikkerhedsforanstaltninger. De er godt i gang med en selvstændig proces, der skal klarlægge behovet for offentlig betalt sikkerhed.

Denne nye model vil træde i kraft fra foråret 2020. "

Artiklen fortsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega250737_005.jpg
 Foto: MEGA

Harry og Meghan vil ikke længere arbejde som medlemmer af den royale familie, men vil efter invitation fra dronningen stadig optræde til officielle arrangementer sammen med resten af det britiske kongehus. Foto: MEGA

Udmeldingen kom blot ti dage efter, at hertugparret af Sussex ganske overraskende meldte ud, at de trådte tilbage som fremtrædende medlemmer af det britiske kongehus.

Mandag holdt dronning Elizabeth "krisemøde" med prins Harry, prins William og prins Charles i Sandringham House, og det mundede ud i den aftale, der blev meldt ud lørdag aften.

Selvom Harry og Meghans ønske om at træde tilbage kom som et chok for royale fans og medier, så kunne man ud fra dronning Elizabeths meddelelse læse, at det altså er et ønske, der er blevet diskuteret i flere måneder i den royale familie.

Lige nu befinder hertuginde Meghan sig i Canada med parrets søn Archie, mens prins Harry stadig er i England.

Sponsoreret indhold