Krisemøde på Sandringham i dag: Hvordan bliver fremtiden for Harry og Meghan?

(Foto: MEGA)

Hvad bliver fremtiden for prins Harry og hertuginde Meghan? Og kan det britiske kongehus’ omdømme reddes?

De spørgsmål kommer formentlig på bordet i dag, hvor den britiske dronning Elizabeth har indkaldt til et større krisemøde på godset Sandringham House.

Krisemødet kommer i kølvandet på den enorme bombe, som prins Harry og hans hustru, hertuginde Meghan, smed onsdag i sidste uge:

Artiklen fortsætter under billedet...

93-årige dronning Elizabeth fotograferet i weekenden. Foto: MEGA

Her annoncerede de på instagram, at de vil trække sig som senior members – altså fremtrædende medlemmer – af det britiske kongehus, og at de fremadrettet vil bo både i Nordamerika og England.

Den overraskende udmelding fra parret kom som noget af et chok – både for den britiske befolkning, men også for det britiske kongehus, der ikke var blevet varslet på forhånd om beslutningen og udmeldingen.

Og det er altså på den baggrund, at der nu indkaldes til krisemøde på godset, der ligger i Norfolk i det østlige England.

Ifølge BBC’s oplysninger vil både prins Harry, prins William, prins Charles og dronning Elizabeth deltage i mødet. Hertuginde Meghan befinder sig lige nu i Canada sammen med parrets otte måneder gamle søn, og hun vil ifølge mediets oplysninger deltage i mødet over en telefonforbindelse.

Artiklen fortsætter under billedet...

Hertuginde Meghan og prins Harry har smidt noget af en bombe, der har betydet krisemøde i det britiske kongehus. Foto: MEGA

Mødet kan ifølge BBC komme til at ”tage noget tid”, da der er flere vigtige emner, som både skal diskuteres og besluttes.

Blandt emner er blandt andet parrets titler. Vil prins Harry og hertuginde Meghan fortsætte med at have deres titler, når de træder et skridt ud af kongehuset? Desuden vil medlemmer af kongehuset diskutere, hvor mange af parrets royale opgiver, de vil fortsætte med at have.

Det helt store emne bliver uden tvivl det finansielle perspektiv: Hvordan vil prins Harry og hertuginde Meghan leve økonomisk efter beslutningen? Hvor meget af apanagen vil de modtage – eller skal de overhoved modtage en eneste krone?

Selv har de udtalt i deres annoncering, at de vil arbejde henimod at blive økonomisk uafhængige af kongehuset og opgive apanagen. Fem procent af prins Harry og hertuginde Meghans indtægter stammer fra apanagen, mens resten af beløbet stammer fra indtægter, der er blevet tildelt hans far, prins Charles, gennem hertugdømmet Cornwall.

Artiklen fortsætter under billedet...

Meghan og Harry vil leve mere anonymt og uafhængigt af kongehuset. Foto: MEGA

Det er de fem procent af indtægten, som prins Harry og hertuginde Meghan ønsker at opgive.

Ifølge en uddybning på deres hjemmeside vil de i stedet gennemføre ”en ny model”, der vil inkludere ”professionelle indtægter” i stedet for apanagen. Desuden vil de også have indtægter, der stammer fra deres fortsatte velgørenhedsarbejde.

Og er de millioner ikke nok, er der også den mulighed at ”gøre som Obama”, som CNN skriver.

Ét enkelt foredrag på en konference på Wall Street i New Yorkindbragte den tidligere præsident svimlende $400.000, svarende til 2,7 mio. kr.

Der er dog ingen grund til at tro, at parret vil sulte – eller få brug for at tage et job sådan lige med det samme.

Prins Harrys personlige formue anslås til at være på 30 mio. pund (202 mio. kr.), der stammer fra ejendomme og arv. Meghan menes at være god for over 35 millioner kroner – en formue hun især har tjent på sin medvirken i tv-serien ”Suits”.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close