Kongelige 24. januar

Grevinden ydmyger Martin i retten: Alex’ hævn

Eksmanden nægter at betale en eneste af de næsten 5,5 millioner kroner, som han skylder hende. Men hun nægter at give op
Grevinde Alexandra
Næsten 5,5, millioner kroner skylder Martin sin ekskone grevinde Alexandra, 58.
Foto: Hanne Juul

Beklager. Du får ikke en krone!

Hvis grevinde Alexandra havde sat næsen op efter at få hevet penge ud af eksmanden Martin Jørgensen, blev hun slemt skuffet. For da kameramanden i mandags mødte op i retten på Frederiksberg, hvor Alex havde stævnet ham, erklærede han, at han ikke var i stand til at betale så meget som én krone i afdrag om måneden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Som SE og HØR tidligere har afsløret, pumpede Martin Jørgensen store summer ud af Alexandras privatøkonomi og ind i sin egen, da de var gift. De store overførsler skete under dække af at skulle bruges til gode investeringer.

Grevinde Alexandra
3. marts 2007 blev parret gift. De blev skilt i 2015, og i dag er der iskold luft mellem dem – og et mellemværende på 5.453.137,50 kroner.
Foto: Martin Høien

I stedet gik pengene til hans vilde privatforbrug, og derfor udarbejdede Alexandra et gældsbrev, da det gik op for hende, at hun var blevet snydt. Det massive pengeforbrug var en af faktorerne i deres skilsmisse, og Alex ville have sine penge tilbage.

Men selv om Martin Jørgensen skrev under på, at han skylder sin ekskone de mange penge, har han aldrig betalt en krone til hende, selv om han for syv år siden med sin underskrift lovede, at han ville begynde at afdrage gælden.

Ejer intet

Derfor var Martin Jørgensen i mandags i retten, fordi Alexandra har anlagt en civil sag mod ham.

Her udfrittede hendes advokat Martin om, hvor meget han tjener, og hvor meget han er i stand til at afdrage. Alex’ eksmand har dog ingen planer om at betale hende.

Martin Jørgensen
Martin Jørgensen, 44, måtte i retten fortælle, at han ikke er i stand til at betale gælden tilbage.
Foto: Mikael Rieck

– Kontoen går i nul hver måned, erklærede han i retten, hvor han også fortalte, at han er fastansat hos barkongen Adam Falbert, og at det arbejde hver måned giver en løn på 50.000 kroner.

Her betaler Martin hver måned 14.000 kroner i husleje, ligesom han har udgifter til internet, varme og ind i mellem leasing af en bil, der er nødvendig i relation til arbejdet.

Grevinde Alexandra, prins Felix, prins Nikolai og Martin Jørgensen
Martin mistede øjeblikkeligt kontakten til Felix og ­Nikolai efter skilsmissen.
Foto: Hanne Juul

Selv om Martin har sikret sig fred et stykke tid, så skal han ikke regne med, at Alexandra opgiver at få sine penge tilbage.

– Grevinden har ikke mere at sige for nærværende. Men hun giver ikke op, siger Alex’ presserådgiver, Helle von Wildenrath Løvgreen, til SE og HØR.

Lange udsigter

Martin Jørgensen selv havde ikke lyst til at kommentere det celebre slagsmål med ekskonen. Han var tavs, da han sammen med sin advokat kom til retten og han ønskede heller ikke at kommentere sagen efter det korte retsmøde, hvor det blev fastslået, at han er insolvent. Det betyder, at han de næste seks måneder ikke kan trækkes i retten.

Selv om Alexandra har ønsket at hævne sig på Martin efter hans store armbevægelser for hendes midler, så kan hun ikke røre Martin, så længe han ikke ejer noget, der kan sælges.

Selv hvis han kunne betale f.eks. 5.000 kroner om måneden, ville det – uden at renterne er medregnet – tage ham omkring 90 år at afdrage den store gæld.

Martin Jørgensen
Kameramanden var tavs som graven, da SE og HØR mødte ham ved retten, hvor han var blevet stævnet af sin ekskone.
Foto: Mikael Rieck

Alexandra har flere gange forsøgt at hive eksmanden i retten med krav om tilbagebetaling, men fire gange udeblev han.

Selv om Alex således ikke kan se frem til månedlige betalinger fra Martin, kan hun blive ved med at hive ham i retten resten af hans liv.

Således har grevinden kameramanden i en juridisk skruestikke. For med truslen om en ny retssag kan Martin aldrig købe noget af værdi, for opdager Alex, at han ejer noget, kan hun hive ham i retten med krav om, at han skal afdrage gælden med den pågældende værdi.

Sponsoreret indhold