Kendte16. januar 2023 (opd. 16. januar 2023)

Martin Jørgensen fik seks måneders helle, men ... : Sådan kan grevinde Alexandra nu få sine penge

Grevindens eksmand fik en lille sejr i dag i fogedretten, men Alexandra har stadig mulighed for at tage til genmæle om seks måneder
Grevinde Alexandra og Martin Jørgensen var gift i otte år, men skiltes langt fra som venner.
Grevinde Alexandra og Martin Jørgensen var gift i otte år, men skiltes langt fra som venner.
 Foto: Mikael Rieck & Birger Storm

LÆS OGSÅ: Grevinde Alexandra giver IKKE op!

Martin Jørgensen lykkedes mandag med at flekse et dejligt højt forbrug i fogedretten på Frederiksberg.

Her fortalte grevinde Alexandras eksmand nemlig, at han tjener 600.000 kroner om året, svarende til 50.000 om måneden.

Men når kalenderen viser sidste dato i måneden, er kontoen tom, og derfor kan han ikke dække gælden på 5.453.137,50 kroner, som han skylder sin ekskone.

Fogedretten valgte derfor at erklære Martin Jørgensen insolvent. Dermed kan han ikke trækkes i retten i sagen de næste seks måneder.

Det kom en smule bag på grevindens advokat i retten, at der ikke engang var 2000 eller 3000 kroner om måneden, som han kunne forkorte gælden med.

Men spørger man Morten Bjerregaard, der er konkursadvokat fra Bjerregaard advokatfirma, giver den kendelse fin mening.

- Fogedretten ser kun på det, som retten får forelagt af parterne. Så hvis forklaringen er, at gælden ikke kan betales, og det ikke modbevises, så gør fogedretten ikke mere, lyder det fra konkursadvokaten til SE og HØR.

Den høje årsløn på 600.000 kroner er med andre ord ikke noget, der spiller ind på beslutningen.

- Insolvent eller ej er spørgsmålet, om man kan betale sin gæld, når den skal betales. Så hvis man skylder mere end 5.000.000 kroner og ikke ejer noget af værdi, så er man insolvent, selvom man tjener 600.000 kroner om året.

At Martin Jørgensen fortsat skylder sin ekskone 5,4 millioner kroner, er der ikke tvivl om.

For syv år siden skrev han på et gældsbrev under på, at han ville betale pengene, som han havde overført til sig selv, tilbage til grevinden.

Men efter dommen i dag skal Alexandra og hendes advokat beslutte sig for, hvad der nu skal ske. Dog er det sikkert, at grevinden ikke stopper her.

En mulighed er at sende fogedretten hjem til Jørgensen. Det kan man gøre, hvis man mistænker skyldner for at have mere værdi, end vedkommende har påstået i retten.

En anden måde er at få begæret Martin Jørgensen konkurs. Det fortæller Morten Bjerregaard.

- Uden at kende den konkrete sag, så kan man indgive en konkursbegæring, hvis omstændighederne indikerer, at en skyldner har betydelige aktiver. Hvis kravet lyder på flere millioner, og er erkendt, så skal det blot sandsynliggøres, at skyldner kan have aktiver, for at der kan opnås en konkurs. Ved en konkurs overtager kurator indblikket i skyldners økonomi.

- Så hvis der er ført penge eller aktiver ud, så kan de bringes tilbage ved omstødelse. Den mulighed har man ikke ved en fogedsag, så en konkurs er langt mere effektivt. Det kræver selvfølgelig, at konkursbetingelserne er opfyldt - ellers kan man ikke indlevere en konkursbegæring, siger konkursadvokaten.

Martin Jørgensen og prinsesse Alexandra blev gift i Øster Egede Kirke ved Faxe i 2007.

Kærligheden brast i 2015, da parret blev skilt.

Det var samme år, at grevinde Alexandra fik sin daværende advokat til at udfærdige dokumentet, som Martin Jørgensen skrev under på.

Sponsoreret indhold