Kongelige12. april 2021

Prinsesse Marie om Joachims blodprop: Vidste, den var helt gal

Der var ingen tvivl. Prinsesse Maria var udmærket klar over, at det stod meget skidt til, da prins Joachim i sommer blev ramt af en blodprop i hjernen
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hele Danmark holdt vejret, da den 51-årige prins Joachim den 24. juli sidste år blev hastet til universitetshospitalet i Toulouse.

Årsagen var en blodprop i hjernen. Og prinsen blev allerede få timer efter sin ankomst til hospitalet opereret.

Men inden han på tragisk vis blev fragtet til først hospitalet i Cahors, og herefter universitetshospitalet i Toulouse, var hans hustru prinsesse Marie udmærket klar over, at den var helt gal.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/joachim_6.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Foto: Hanne Juul

Det fortæller hun til Hjernesagen, hvor hun og prins Joachim for første gang stiller op til interview om netop blodproppen og den voldsomme forskrækkelse.

Prins Joachim begyndte pludselig at vrøvle. Og da Marie bad ham gentage sine ord, blev det tydeligt for hende, at noget ikke var, som det skulle være.

Hun var udmærket klar over, hvor skoen trykkede:

- Jeg vidste med det samme, at der var noget alvorlig galt med hans hjerne.

- Jeg kunne se hans ansigtslammelse, det var – det var meget, meget forfærdeligt. Det er billeder, som for altid er i mit hoved, fortæller prinsesse Marie.

Allerede 15 min senere blev prins Joachim hentet af et redningskøretøj, der til al held var i nærheden af Château de Cayx, hvor han og familien opholdt sig.

I den halve time det tog at fragte prinsen til hospitalet, blev han adskillige gange bedt om at spænde i sine hænder. På det tidspunkt var følelsen i venstre hånd nemlig helt forsvundet.

Prinsesse Marie lægger i dag ikke skjul på, hvor ked af det hun var. Og hun fortæller da også ærligt om, hvordan hun kunne se ”billederne af ulykken for sig igen og igen”.

Hendes håb var blot, at lægerne var i stand til at redde prinsens evne til at tale og tænke.

I dag har prins Joachim ikke umiddelbart nogle men fra blodproppen, og han kan sågar huske alt, hvad der skete i den halve time, hvor turen gik mod hospitalet i Cahors.

SÅDAN SKAL DU REAGERE VED ET STROKE

Hver 7. dansker oplever at blive ramt af et stroke.

De mest almindelige symptomer er:

- Ansigtslammelse

- Talebesvær

- Halvsidig lammelse af kroppen

Det kan være en god idé at lave øvelsen: Stræk, snak, smil. Hvis du oplever en eller flere af ovenstående symptomer, eller har svært ved at lave øvelsen, så tøv ikke med at ringe 1-1-2 med det samme.

Kilde: Hjernesagen og Hjerteforeningen

Sponsoreret indhold