Dronning Margrethe deler dilemma med Linse

Margrethe har endnu ikke opfyldt Henriks sidste ønske om at få sin aske spredt. Efter Moppers død er det et dilemma Linse Kessler kan nikke genkendende til.

Margrethe har endnu ikke opfyldt Henriks sidste ønske om at få sin aske spredt. Efter Moppers død er det et dilemma Linse Kessler kan nikke genkendende til.

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Det er et år siden, det kom frem, at prins Henrik ikke skulle stedes til hvile sammen med dronningen i regentparrets planlagte fælles gravsted i Roskilde Domkirke.

Men et halvt år efter Henriks bisættelse har Margrethe endnu ikke opfyldt hans sidste ønske om at få sin aske spredt på Fredensborg Slot og i de danske farvande.

Det fortalte hun under pressemødet på Château de Cayx i Frankrig for nylig.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det kostede 78-årige Margrethe dyrt, at hun ikke lod prins Henrik blive kongegemal. Noget, majestæten den dag i dag fortryder, vurderer en kongehusekspert.

Margrethe har endnu ikke opfyldt sin mands sidste ønske om at få sin aske spredt over de danske farvande samt nedsat i en urne i den private del af haven ved Fredensborg Slot. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Netop chokket over Henriks beslutning kan være en del af årsagen til, hvorfor Margrethe endnu ikke har opfyldt Henriks sidste ønske.

Sådan lyder kongehusekspert og forfatter Søren Jakobsens analyse.

– Det har været en vanskelig ting for hende at håndtere og et langt og smertefuldt forløb.

– Men det er uforståeligt, at hun ikke får afsluttet det her. Et halvt år er altså lang tid, lyder det fra Søren Jakobsen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Dronning Margrethe til Henriks begravelse

Margrethe klædt i sort under sin mands bisættelse. (Foto: All Over Press)

Gemmer Moppers aske

Det er ikke kun Margrethe, der har svært ved at give slip.

Efter at ”Familien fra Bryggen”-Mopper døde i 2016, skulle hendes aske efter planen spredes ud over havet på en varm sommerdag.

Sådan gik det dog ikke.

Det skyldes, at Linse Kessler har mere end svært ved at undvære sin elskede mor.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Linse Kessler og Mopper. Mopper døde 21. november 2016.

Mopper døde den 21. november 2016. (Foto: All Over press)

– Asken står stadig derhjemme. Jeg vil ikke af med Mopper.

- Jeg siger godmorgen og godaften til hende, og så tager jeg en snak med hende og tager hende under armen og snakker om, at vi har skybrud, for det elskede hun, sagde 51-årige Linse til SE og HØR.

Derfor står Mopper i en grøn urne i Linses lejlighed på Bryggen – ligesom Henrik måske står og muntrer Margrethe op på Amalienborg.

Læs meget mere om det danske kongehus i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close