Familien fra Bryggen21. november 2016 (opd. 21. november 2023)

Mopper er død: Syv år efter Moppers død: Derfor holdt de hendes sygdom hemmelig

Tirsdag er det syv år siden, at "Familien fra Bryggen" mistede Mopper efter måneders sygdom. En sygdom, de holdt hemmelig i lang tid
Det er tirsdag syv år siden, at Mopper gik bort i en alder af 78 år.
Det er tirsdag syv år siden, at Mopper gik bort i en alder af 78 år.
 Foto: Dan Mariegaard

Tirsdag er det præcis syv år siden, at Bryggen – og ikke mindst familien Kessler – mistede en af sine allerkæreste.

For 21. november 2016 sov Mopper således ind i en alder af 78 år efter at have kæmpet mod alvorlig sygdom i flere måneder.

Præcis hvilken sygdom, der tog livet af Mopper, ved kun familien.

Linse Kessler, Mikkel Kessler og resten af familien valgte nemlig ikke at fortælle, hvad det var for en sygdom, der svækkede Mopper – og som blandt andet betød, at hun den sidste tid fik mad og næring gennem en sonde.

Læs hele historien om Mopper her

Og der var en ganske særlig årsag til, at familien ikke fortalte mere åbent om Moppers sygdom.

Det var nemlig Moppers eget ønske.

Faktisk havde Mopper ønsket, at sygdomsforløbet skulle være holdt hemmeligt længere end frem til den 7. september 2016, hvor de på et pressemøde afslørede, at hun var alvorligt syg.

– Mopper ønskede ikke at få det frem. Hun havde ikke lyst, og så går hun alligevel ned på Haraldsborg (lokal bodega, red.) og fortæller det til hele banden.

”Mor det bliver du simpelthen nødt til at vente med. Vi kan ikke blive ved med at fortælle pressen, at de ikke må sige noget, når du siger noget til alle”, forklarede Linse til SE og HØR under pressemødet.

Læs hele historien om Mopper her

Familien havde selv både forventet og frygtet, at pressen ville skrive om Moppers sygdom, også selv om Linse og resten af Kessler-familien havde bedt om fred under det vanskelige sygdomsforløb.

– Jeg ved ikke helt, hvorfor I ikke har skrevet om det, men jeg er så taknemmelig for, at I ikke har gjort det. For det ville bare være så trist for Mopper at skulle læse om. For Mopper er jo ikke bange for at sige tingene ligeud, og når hun er frisk nok til det, så gør hun det, fortalte Linse under pressemødet og tilføjede:

– Så tak, fordi I ikke har skrevet om det.

Mopper sov ind 21. november 2016 kl. 18:25 omgivet af sine allernærmeste.

– Vi var alle hos hende og hyggede om hende præcis, som vi plejer; vi grinede og fjollede og fortalte hende, at vi elskede hende, til hun rejste afsted, udtaler Linse, Mikkel og Geggo i en fælles besked på de sociale medier og tilføjer:

– Vi er knuste, men vi ved, at det var det bedste for hende nu. Mopper satte stor pris på sine personlige venner, men skam også på alle Jer derude, som har fulgt hende på tv.

Læs hele historien om Mopper her

Se billeder fra Moppers liv her:

Mopper fra Familien fra Bryggen november

Denne artikel blev første gang udgivet 21. november 2016. Den er blevet opdateret syv år efter (21. november 2023), men indholdet er stadig det samme.

Sponsoreret indhold