Kongelige3. august 2017

Kongehuset bekræfter: Henrik vil IKKE begraves sammen med Margrethe

Kongehuset har torsdag eftermiddag bekræftet, at Prins Henrik ikke vil begraves sammen med dronning Margrethe
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/0he.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Kongehuset har torsdag eftermiddag bekræftet, at Prins Henrik ikke vil begraves sammen med dronning Margrethe.

Kongehuset har valgt at bekræfte historien over for BT, efter at ugebladet Tæt På forleden skrev historien baseret på anonyme kilder.

På dét tidspunkt valgte kongehuset ikke at kommentere historien. Det gør de så nu over for BT.

Til BT udtaler Lene Balleby, der er kommunikationschef i kongehuset:

- Det er rigtigt, at prins Henrik har besluttet, at han ikke vil begraves i Roskilde Domkirke, som det ellers var planlagt, siger Lene Balleby til BT.

- Det er ingen hemmelighed, at prinsen i mange år har været utilfreds med sin rolle og den titel, han er blevet tildelt i det danske monarki. Den utilfredshed har i de senere år fyldt mere og mere. For prinsen er beslutningen om ikke at lade sig begrave ved siden af dronningen den naturlige konsekvens af, at han ikke er blevet ligeværdigt behandlet i forhold til sin ægtefælle – ved ikke at få den titel og funktion, som han har ønsket.

Prinsen mener altså, at han ikke bør sidestilles med dronningen i døden, når han ikke er blevet det i livet. Det kunne være nærliggende at tro, at prins Henrik i stedet ønsker at blive stedt til hvile i sit fødeland Frankrig, hvor han også ynder at holde ferie og slappe af. Det er dog ikke tilfældet, fortæller kongehusets kommunikationschef. Prins Henrik ønsker at blive begravet i Danmark. Hvor er dog endnu ikke på plads, fortæller Lene Balleby. Hun tilføjer også, at det er en beslutning, som dronningen nok "gerne havde været foruden": - Selvfølgelig er det en beslutning, som dronningen nok gerne havde været foruden. Men dronningen har kendt til den igennem længere tid, så den kommer ikke nu som en overraskelse. Den betyder ikke, at der ændres i eksempelvis regentparrets planer om at holde deres ferie sammen i Frankrig, siger Lene Balleby til BT.

Med denne beslutning bryder prins Henrik traditionen for, at danske regentpar begraves sammen.

dronning margrethe og prins henrik

Sponsoreret indhold