Kongelige9. december 2017

Alexandra rørt til tårer over prins Nikolais ord

Alexandra kan ikke holde tårerne tilbage i et sjældent TV-interview, hvor hendes søn Nikolai fortæller om hendes evner som mor
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20171202_mr_davidsen_012_copy.jpg
 Foto: Mikael Rieck

I aften bringer TV 2 et eksklusivt interview med grevinde Alexandra. Det er den rutinerede Jes Dorph-Petersen, der har sat grevinden i stævne i denne aftens "Go' Aften Danmark".

Og i et klip, som TV 2 har frigivet fra interviewet, får vi i aften en meget følelsesladet Alexandra at se.

Skab smil i stedet for tårer med denne gave.

Da den 53-årige grevinde sidder i "Go' Aften Danmark"-studiet, overrasker de hende med et klip, hvor hendes 18-årige søn, prins Nikolai, fortæller, hvad det vigtigste, han har lært af sin mor, er.

- Det vigtigste, min mor har lært mig, er at tage ansvar, og, som hun selv gør, hjælpe andre, man møder på sin vej, og så stå inde for det, man gør. Hvis man kan sige til sig selv, at det her er rigtigt, så skal man turde gøre det, fortæller prins Nikolai i klippet, som Jes Dorph viser Alexandra.

Og de mange roser fra sønnen sætter gang i Alexandras tårekanaler.

- Jeg kan ikke styre de følelser nu. Jeg bliver så stolt, siger en tydeligt rørt Alexandra, mens nogen i kulissen giver hende en kleenex at tørre øjnene med.

Hele interviewet med grevinde Alexandra vises i aften kl. 18.25 på TV 2.

Grevinde Alexandra får den 15. januar næste år udleveret nøglerne til den pensionerede fodboldstjerne Preben Elkjærs villa.

Den 53-årige eksprinsesse har betalt 9.950.000 kr. for den 215 kvadratmeter store bolig med det flade tag.

Det er præcis den pris, Preben Elkjær og fru Nicole havde forlangt, og kun en smule over de 9,7 millioner kr., de for ti år siden selv betalte for huset.

Ejendommen ligger på en gennemfartsvej i Charlottenlund – kun fem minutters kørsel fra en af Alexandras eksmænd, prins Joachim.

Elkjær er ikke den eneste fodboldspiller, som har forelsket sig i området. 100 meter fra Alexandras nye hjem bor DR’s populære sportsvært Peter Møller.

Selv om Alexandra scorede kassen, da hun for 23 millioner kr. solgte sin palævilla på Svanemøllevej i Hellerup, har hun i forbindelse med købet af Elkjærs hus lånt 3.979.000 kr. i Realkredit Danmark.

Men fordi renten er næsten nul, koster lånet kun Alex ganske få hundrede kroner om måneden.

Med flytningen til et parcelhus i Charlottenlund kommer grevinde Alexandra til at bo som titusindvis af almindelige danskere. Og dermed lader hun kanonen til et liv som selvforsørgende.

Som bekendt har hun frasagt sig apanagen på 2,2 millioner kr. om året, når Felix fylder 18.

Grevindens nye nabo bliver kursuscentret Vilvorde, så singlegrevinden, der i sin tid som prinsesse havde udsigt til endeløse hektar marker fra sin bopæl på Schackenborg Slot, skal nu til at vænne sig til en del trafik på den anden side af hækken.

Efter at Alexandra smed Martin Jørgensen ud, og han gaflede Eva Harlou, har grevinden haft svært ved at finde ud af, hvor hendes nye liv skulle udspille sig.

– Vi vil gerne tættere på byen, sagde Alexandra, da hun satte Svanemøllevejpalæet med Harlou-karmaen til salg.

Efter i snart to år at have betalt omkring 40.000 kr. om måneden for en 301 kvadratmeter stor herskabslejlighed i København K har Alexandra fået nok af storbyen, og i de kommende år bliver det i Charlottenlund, hun skal forberede sine forelæsningsbesøg på det amerikanske universitet Indiana University Kelley School i Indiana og bestyrelsesmøderne i medicinalkoncernen Ferring.

Over for Ekstra Bladet begrunder grevinde Alexandra flytningen med, at lejligheden i København var tænkt som en midlertidig bolig.

– Der er naturligvis også den fordel ved huset, at det er tæt på drengenes far, siger hun til avisen.

15-årige prins Felix er den eneste af grevindens to sønner, som stadig er hjemmeboende.

Hans 18-årige storebror prins Nikolai bor på kostskolen Herlufsholm.

Sponsoreret indhold