Kongelige 19. august 2018

Nyt liv i Varde: Alle er dus med prinsen

Den 1. august begyndte prins Nikolai på løjtnantuddannelsen på Hærens Sergentskole i Varde. Trods sin royale status har den 18-årige prins bedt om at være dus med de andre elever.
Foto: Mikael Rieck

Det blev kun til en måneds sommerferie for 18-årige prins Nikolai, der den 1. august begyndte sin karriere i militæret på Hærens Sergentskole i Varde.

Den kommende sergent har tidligere boet på kostskolen Herlufsholm i Næstved, så det udeboende kaserneliv er intet nyt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Bare en måneds sommerferie blev det til – fra studenterhuen kom på hovedet på Herlufsholm, til den blev udskiftet med militærhjelm. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Men når Nikolai og de andre elever kommer udmattede hjem på kasernen, kan han ikke slænge sig på sit eget værelse. I stedet venter en sovesal, hvor han overnatter sammen med 11 andre. Alle på stuen er unge mænd, selv om der også er to piger i delingen.

De andre hedder nu ganske enkelt sergentelev Hansen eller Jensen, men når man er prins og ikke har et efternavn, bliver det hurtigt lidt mere kompliceret.

– Han hedder sergentelev prins Nikolai. Det står også på hans navneskilt på uniformen. Og så har han bedt om, at man er dus. Det gør det hele meget nemmere internt. Så alle her ved, at sådan er det, fortæller major Henrik Frick Kirkegaard, der er med til at uddanne prinsen.

Nikolais uddannelse tager to år. Når den er færdiggjort, kan prinsen tilføje løjtnant til sin titel.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Hærens Sergentskole)

Med sin uddannelse er Nikolai gået i sin fars fodspor – 49-årige prins Joachim gik selv på Hærens Sergentskole for 30 år siden. (Foto: Hærens Sergentskole)

Ingen royal særbehandling

For nylig skrev BT, at det er prinsens eget ønske, at man ikke giver ham særbehandling i forbindelse med hans militære uddannelse.

- Det er ønsket, at der ikke er nogen særbehandling, og det er jeg rigtig glad for. Han får mest ud af uddannelsen, hvis han er ligesom de andre, og det er han, og det ønsker han. Han bor på en 12 mands-stue ligesom alle de andre, har major Henrik Frick Kirkegaard fortalt til BT

Se videoen af prins Nikolai i uniform lige her: 

Læs mere om kongehuset i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold