Kongelige6. august 2017

Prins Joachim: Forventer at Nikolai skal i militæret

Der er tradition for en militæruddannelse i kongehuset, og prins Joachim ser gerne, at Nikolai også uddanner sig inden for militæret – hvis han har lyst
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/prins-nikolai.jpg
 (Foto: All Over Press)

Det står helt klart, at prins Nikolai ikke får en øre i apanage fra staten, selv om han i mandags fyldte 18 år og blev myndig.

Han skal økonomisk klare sig selv – altså tjene sine egne penge – og skal derfor finde et arbejde som alle andre.

Når Nikolai til næste sommer bliver student fra Herlufsholm Kostskole, skal han i gang med en uddannelse. Og det vil formentlig blive inden for økonomi, sprog eller statskundskab.

Nikolais far, prins Joachim, har ikke lagt skjul på, at han gerne ser, at hans ældste søn tager en militæruddannelse, som både Joachim og storebror kronprins Frederik har gjort, og som det faktisk er en tradition i kongehuset.

Artiklen fortsætter under billedet

https://imgix.seoghoer.dk/prins-joachim-kronprins-frederik.jpg
 (Foto: All Over Press)

Her er kronprins Frederik og prins Joachim ved en parade i Sønderborg (Foto: All Over Press)

– Hvis han ellers har fysikken og lysten, så håber jeg da, at han vil gå ind i militæret. Ja, jeg forventer det nok, har prins Joachim tidligere sagt.

Siden har den stolte far dog formuleret sig på en lidt anden måde, da han tidligere på året sagde til Billed-Bladet:

– Nikolais liv skal foregå helt efter hans egen plan. Jeg vil hjælpe ham på vej og forsøge at inspirere ham. Råde ham til noget og fraråde ham andet, sagde Joachim og tilføjede, at hans børn selv skal have lov til at opbygge deres liv og karriere.

https://imgix.seoghoer.dk/prins-joachim.jpg
 Foto: All Over Press)

Farmand prins Joachim på 48 år har mange fine titler inden for militæret – og derfor også en masse sildesalat på uniformen (Foto: All Over Press)

Se mange flere billeder af Prins Nikolai i galleriet herunder:

Prins Nikolai fylder 18 år

Sponsoreret indhold