Kongelige5. august 2018

Ingen særbehandling til Nikolai i militæret

Onsdag havde prins Nikolai første dag i militæret, men han bliver ikke båret på hænder og fødder på Hærens Sergentskole. Han bliver behandlet på samme måde som alle de andre på skolen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/hh_prins_nikolai_5.jpg
 (Foto: Hærens Sergentskole)

Prins Nikolai havde tidligere på ugen sin første dag på Hærens Sergentskole.

De næste to år venter der ham hårde prøvelser i forbindelse med hans militære uddannelse, og den unge prins, der netop er blevet student, har selv ønsket, at der ikke kommer til at være nogen særbehandling af ham, bare fordi han har blåt blod i årerne.

Det skriver BT.

- Det er ønsket, at der ikke er nogen særbehandling, og det er jeg rigtig glad for. Han får mest ud af uddannelsen, hvis han er ligesom de andre, og det er han, og det ønsker han. Han bor på en 12 mands-stue ligesom alle de andre, fortæller prins Nikolais chef, major Henrik Frick Kirkegaard, til BT.

Prins Nikolai havde første dag på Hærens Sergentskole den 1. august, men allerede aftenen inden var han ankommet til kasernen i Varde.

- Han mødte tirsdag aften som de fleste andre. Det havde vi tilbudt, man kunne, så man lige kunne få et billede på, hvor man skal sove, spise osv. Og det tog han imod. Mit indtryk er, at han knokler bare på som alle andre. Der er tusindvis af indtryk, man skal forholde sig til, og ligesom alle andre elever går han bare til den. Det er virkelig en fornøjelse, siger majoren til BT.

De andre elever på kasernen har taget godt imod den unge prins.

I februar kom det frem, at prins Nikolai, 18, ønsker at uddanne sig inden for militæret - nærmere bestemt har han planer om at tage den toårige uddannelse til reserveofficer. Nikolais far, prins Joachim, har aldrig lagt skjul på, at han gerne så, at hans ældste søn skulle tage en militæruddannelse. Ligesom både Joachim og storebror kronprins Frederik har gjort, og som det faktisk er en tradition i kongehuset.

– Hvis han ellers har fysikken og lysten, så håber jeg da, at han vil gå ind i militæret. Ja, jeg forventer det nok, har prins Joachim tidligere sagt.

Siden har den stolte far dog formuleret sig på en lidt anden måde, da han sidste år sagde til Billed-Bladet:

– Nikolais liv skal foregå helt efter hans egen plan. Jeg vil hjælpe ham på vej og forsøge at inspirere ham. Råde ham til noget og fraråde ham andet, sagde Joachim og tilføjede, at hans børn selv skal have lov til at opbygge deres liv og karriere.

Men nu har prins Joachim altså fået det, som han ønskede det. De næste to år er prins Nikolai at finde på kasernen i Varde.

Du kan se billeder fra Nikolais dimissionsfest i galleriet herunder

Prins Nikolais dimissionsfest, 27062018

Sponsoreret indhold