Prins Joachim: Jeg er ikke slave af mobilen

Prins Joachim

Prins Joachim

(Foto: Dan Mariegaard)

Det var en yderst veloplagt prins Joachim, der i sidste uge åbnede udstillingen "Smartphonemania" på Danmarks Tekniske Museum. 

Da ledningen skulle klippes over, kunne den royale gæst, der også er protektor for museet, ikke dy sig dy sig for at lave sjov. Til publikums store overraskelse gjorde Joachim, som om han fik elektrisk stød. Heldigvis begyndte håret ikke at stritte eller røgen at stå ud af ørerne.

Artiklen fortsætter under billederne...

Prins Joachim

Prins Joachim

Prins Joachim

Danmarks Tekniske Museum havde besøg af en elektrisk prins, der overraskede med et lille stunt, da han klippede ledningen til ”Smartphonemania”. (Fotos: Dan Mariegaard)

Udstillingen i Helsingør sætter fokus på, hvad de teknologiske fremskridt gør ved vores omgang med hinanden.

– Bare den summer eller bipper en gang, skynder man sig og skal febrilsk se, om det var noget af væsentlighed. For 20 år siden var der ikke noget af væsentlighed, medmindre det kom ind ad brevsprækken, og det er det krydsfelt, jeg befinder mig i. Jeg indrømmer, jeg er lysår bagud, fortalte prins Joachim til SE og HØR.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Prins Joachim (Foto: Dan Mariegaard)

Den 48-årige far til fire hev sin smartphone frem, da han skulle holde tale for forsamlingen. Og han indrømmer gerne, at han har hang til mobilen.

– Nok langt mere, end jeg vil vedstå, og betragtelig mere, end jeg tror. Og alligevel – det var ikke kun for sjov, at jeg tog kuglepennen frem og sagde, at jeg holder fast i at skrive. Jeg har ikke noget problem med, når det er koble-af-tid, så at sætte mobilen på midlertidig pension og ikke engang have den på mig. Af den simple årsag, at så kan jeg ikke nås. For 20 år siden kunne man heller ikke nå hinanden, bare fordi man havde lyst til det, forklarede prinsen bagefter.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Joachim kom i nærkontakt med performancekunstneren Lilibeth Cuenca Rasmussen. (Foto: Dan Mariegaard)

Det er kendt af de fleste, at prinsens mor dronning Margrethe bestemt ikke er begejstret for iPhones, Samsung eller Huawei.

– Hun er en af de få, der faktisk kan føre en tilværelse og leve et liv uden det. Og det skal hun have lov til. Hun har fastnet, lød det med et lille grin fra prinsen. 

I dag kan mobilen bruges til musik, motion og fotos, men prins Joachim foretrækker stadig en lidt mere gammeldags tilgang til den elektroniske klods.

– Alene det, at man sms’er i dag, gør jo, at man er ti år tilbage i tiden. Jeg har været sms-haj, og jeg er stadig ret sej til at sms’e. Bortset fra det, 90 procent af tiden, nej, men i hvert fald 80 procent af tiden er min brug af den her til telefoni. Det er fedt nok, at man har koblet sin pc til den, så man kan computerarbejde på en telefon. Det er forkert at kalde det en telefon i dag. Det er kun den gamle generation, der kalder den det i dag. Det er en platform til al kommunikation. Det er bare smaddergodt, men jeg bliver aldrig slave af den, fastslog prins Joachim.

Læs meget mere om den danske kongefamilie i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close