Vladimir er chefkokken derhjemme

– Jeg har ingen dogmer derhjemme i forhold til at spise sundt. Jeg er meget impulsiv. Nogle dage er jeg pissetræt, og så laver jeg noget lidt kedeligt – andre dage har jeg set en lækker bøf nede hos slagteren og laver bøf-bearnaise på en kedelig tirsdag, siger Timm Vladimir, 50, da SE og HØR besøger hans madskole i Valby.

– Jeg har ingen dogmer derhjemme i forhold til at spise sundt. Jeg er meget impulsiv. Nogle dage er jeg pissetræt, og så laver jeg noget lidt kedeligt – andre dage har jeg set en lækker bøf nede hos slagteren og laver bøf-bearnaise på en kedelig tirsdag, siger Timm Vladimir, 50, da SE og HØR besøger hans madskole i Valby.

(Foto: Dan Mariegaard)

I DR’s ”Maddysten” folder en række madglade familier sig ud i køkkenet.

Og hjemme hos den ene af programmets tre dommere, Timm Vladimir, 50, bliver der i den grad også jongleret med gryder og pander.

Dog primært af én af familiens tre medlemmer.

– Det er helt klart mest mig, der står i køkkenet. Men min kone er rigtig god til at blande salater sammen, så når vi får salat til noget, er det ofte hende, der har lavet den, fortæller Timm om hustruen, forfatter Katrine Engberg, 43.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Dan Mariegaard)

– Jeg prøver også at få vores søn med i køkkenet indimellem. Det holder lidt hårdere, vil jeg sige, griner TV-værten.

– Han er ni et halvt år, og han er ligesom alle mulige andre børn: Hvis han kan slippe for noget og bare få det serveret, synes han, det er fedt.

– Han er heller ikke så nysgerrig på mad, som jeg måske ville ønske. Men det kommer på et eller andet tidspunkt.

– Han bliver jo eksponeret for alle mulige råvarer hver dag, lyder det om sønnen Cassius.

Artiklen fortsætter under billedet ...

TV-værten med hustruen Katrine Engberg, 43, og sønnen Cassius (t.h.), ni. (Foto: Thomas Laursen)

Fra hobby til job

Timm Vladimir har selv interesseret sig for madlavning fra barnsben.

– Det begyndte, da jeg var i den alder, min søn er i nu – otte-niårsalderen – hvor jeg var i køkkenet med min mor.

Jeg fik en maddag eller to, og jeg syntes – til forskel fra min søn – at det var skideskægt, husker skærmtrolden om barndommen på Vestegnen.

I 2011 medvirkede han i TV3-programmet ”Masterchef”, hvor han løb med sejren – og det blev startskuddet til en karriere inden for kogekunsten.

Året efter stiftede han madskolen Timm Vladimirs Køkken i Valby – sidenhen også i Aarhus – hvor han i dag bruger al sin tid.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Timm Vladimirs Køkken har også eget bryggeri – og de er netop begyndt at producere øl på dåse. (Foto: Dan Mariegaard)

Når han da ikke lige er på optagelser til ”Den store bagedyst” eller ”Maddysten”.

– Jeg har aldrig været fastansat et sted, og jeg får decideret kvalme af at tænke på det, fastslår Timm.

– At jeg kan svinge lidt ud af begge verdener, betyder rigtigt meget for mig. Det betyder, at jeg kan gøre det optimale begge steder.

– Hvis jeg kun lavede TV eller kun lavede det her (madskolen, red.), tror jeg, at jeg ville køre lidt sur i det.

Jeg har brug for den mærkelige variation, siger værten, der om en måned tager hul på optagelser til endnu en omgang af DR’s guldkalv ”Den store bagedyst”.

Prioriterer familien

Det betyder, at både Timm og hustruen Katrine har nok at se til for tiden.

– Jeg arbejder meget, men så længe det er sjovt, og det hænger sammen med familielivet, som jeg prioriterer højt også, så er det fint, siger ”Maddysten”-dommeren.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– Det er meget svært for mig at sige, hvad mine livretter er, fordi det varierer rigtig meget. Hvis jeg siger noget om en ret, så føler jeg, at de andre retter bliver misundelige, siger stjernen, som dog gerne vil fortælle, at han er glad for ovnstegt kylling og tacos. (Foto: Dan Mariegaard)

Der er også godt gang i Katrines forfattervirksomhed, og hun er meget ude at rejse.

Det kræver derfor ”et sindssygt kalenderarbejde” at få job og familieliv til at gå op i en højere enhed.

– Vores kalender er lukket frem til sommer, fortæller Vladimir.

– Når hun er ude at rejse, skal jeg jo hjem og hente knægten og hygge mig med ham.

Og når jeg så er ude og lave ”Den store bagedyst”, er det hendes tur.

Vi gider ikke at lade ham (Cassius, red.) blive passet en masse, bare fordi vi skal  ud og være forretningsagtige, understreger Timm.

Meget mindre kød

Timm er begyndt at skære ned på kød i sin egen kost.

– Jeg synes, der er for meget klimabelastning i kødet, og det er vejen frem. Hvis vi som mennesker skal kigge 20 år frem i tiden, er vi nødt til at spise mindre kød, siger han.

– Der er nogle – specielt mænd – der bliver fuldstændig ... Man kunne lige så godt sige, at de havde små pikkemænd. Så provokerede bliver de over, at de ikke kan få lov at spise kød hver dag, lyder det fra værten, som dog også selv synes, det er svært at omlægge sine vaner.

Han understreger også, at han aldrig bliver hverken vegetar eller veganer.

Mad eller kage?

TV-værten kan for tiden ses i ”Maddysten”, hvor han er dommer sammen med Dak Wichangoen, 32,  Louisa Lorang, 43.

Snart gælder det så atter ”Den store bagedyst”.

– Jeg kan godt lide kager, men jeg bager sjældent, og er ikke særligt god til det. Min interesse er mad.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Timm Vladimir, Dak Wichangoen og Louisa Lorang i DR's "Maddysten". (Foto: DR/Carsten Mol)

Begge programmer bliver optaget i Randers, så Timm tilbringer en del tid vestpå.

– Jeg er blevet stamgæst på en fantastisk lille restaurant i byen – Bistroteket. Jeg er formentlig den gæst, der spiser der mest, 16-20 gange om året.

Det er mærkeligt at have et stamsted i Randers, når man kommer fra København, men det siger lidt om, hvor tit jeg er der.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close