Nyheder25. november 2018

”Bagedyst”-Jon scorer job hos Timm

Finalisten Jon fra ”Den store bagedyst” skal arbejde for TV-værten Timm Vladimir i hans gastronomiske kursusvirksomhed, sideløbende med at læreruddannelsen bliver færdiggjort.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/jon_edlund_-_den_store_bagedyst.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Hans base plejer at være Aarhus, men SE og HØR møder 25-årige Jon Edlund fra ”Den store bagedyst” i Havbro.

Den seneste måned har han været i praktik på Himmerlands Ungdomsskole, og når opholdet er overstået, kan han snart kalde sig lærer.

Men deltagelsen i det populære bageprogram har åbnet andre døre for den sympatiske jyde.

– Jeg skal til at arbejde nede i Timm Vladimirs køkken i Aarhus.

– Først skal jeg selv deltage på et kursus, derefter skal jeg være fluen på væggen, og gangen efter skal jeg undervise elever.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/timm_vladimir.jpg
 (Foto: Aller Media)

Timm Vladimir driver sin egen kursusvirksomhed, som Jon snart bliver en del af. – Timm er bare en haj i et køkken. Jeg er jo ikke kok, men det vigtigste er, at man har glæden ved mad, så man kan give den videre. (Foto: Aller Media)

– Det er et kursuskøkken, hvor firmaer kan købe sig ind til et arrangement. Deltagerne er i køkkenet, og så er der en menu, de skal følge. Alt er skrællet og pillet, så man skal bare møde op.

– Min opgave er at føre dem gennem menuen og vise dem, hvordan man gør. De får ingen opskrift. Man skal hygge sig og have det sjovt.

– Der bliver virkelig kælet for deltagerne dernede, afslører en glad Jon, der selv opsøgte TV-værten fra ”Den store bagedyst”.

– Jeg spurgte selv Timm. Da vi var færdige med optagelserne, skrev Timm til mig, at jeg kunne komme på besøg, og så kunne vi tage en snak om det.

– Nu er jeg så i dialog med ham, der driver køkkenet.

– Det er vikararbejde en gang om ugen, og jeg er spændt på, hvordan det bliver.

– Jeg glæder mig og tænker, at det er sådan noget, jeg gerne vil lave i fremtiden, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/jon_edlund_-_den_store_bagedyst_2_0.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)
– Jeg bor her mandag til fredag. Jeg underviser i madkundskab og idræt, og så laver vi arrangementer om aftenen. For nylig lavede Sara og jeg rouladeudfordringen fra et af programmerne til eleverne. Sara er min praktiklærer, og vi har det rigtig godt sammen. (Foto: Dan Mariegaard)

Drømmen er at kombinere passionen for madlavning med undervisning, og man må sige, at Jon er godt på vej.

– Jeg vil gerne have mit eget firma, som jeg nok starter op inden længe.

– Det er meningen, at jeg vil lave lidt kager til fester, men også mad i et bredere spektrum, og jeg vil også undervise.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/jon_fra_den_store_bagedyst_2.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Jon føler sig ikke kun hjemme i køkkenet på efterskolen. – Jeg har aldrig lavet fjernsyn før, men jeg synes, det er vanvittigt sjovt. Jeg plejer at joke med, at jeg virkelig godt gad være med i ”Vild med dans”. Jeg gad vildt godt lære at danse, så hvis de en dag ringer, siger jeg ja, men det er bare nogle for sjov-tanker. (Foto: Dan Mariegaard)

Ingen erfaring

I ”Den store bagedyst” har Jon kreeret kager på så højt et niveau, at han endte blandt de sidste tre deltagere.

Men tro det, eller lad være – han har aldrig tidligere bagt særlig meget.

– Da jeg fik at vide, at jeg var kommet med i programmet, sagde jeg til min kæreste og familie, at de ikke ville se meget til mig de kommende måneder, fordi jeg burede mig inde i lejligheden for at øve.

– Tidligere havde jeg kun bagt lidt brød og en frugttærte eller to. Det er på det niveau, forklarer Jon.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/jon_fra_den_store_bagedyst_3.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

I dag er Jon en slank og veltrænet fyr, men han har tidligere vejet 140 kg. – Den side, der har lyst til at grovæde, sidder jo i mig. Det har taget mig tid at finde en balance. Jeg har kæmpet med ikke at have dårlig samvittighed, hvis jeg f.eks. kommer til at spise to bøtter Ben & Jerry’s. Men jeg får større tilfredsstillelse ved at spise ting, jeg selv har lavet. (Foto: Dan Mariegaard)

At optræde hver lørdag i et af landets mest sete programmet har medført masser af opmærksomhed omkring hans person, og det kom faktisk lidt bag på Jon.

– Jeg er meget overrasket over opmærksomheden. Både fra pressen og fra folk, jeg slet ikke kender – det har dog kun været positivt.

– Det kan godt være lidt stressende, for jeg vil gerne svare alle. Nogle gange tager jeg lige en halv time i sofaen, og så får jeg svaret på alle beskederne, erkender bageamatøren.

Sponsoreret indhold