Kendte27. maj 2021

Vinterberg sat på plads af konen: Ordner vasketøjet

Bare fordi Oscar-statuetten er i hus, betyder det altså ikke, at man kan slippe for hverdagens gøremål
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/vinterberg_1.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Instruktør Thomas Vinterberg var for nylig på den røde løber igen-igen, da han sammen med resten af “Druk”-holdet fejrede, at hans Oscar-vindende film også ryddede bordet til uddelingen af Bodilprisen.

“Druk” vandt i kategorierne Bedste film, Bedste mandlige hovedrolle og Bedste manuskript til prisuddelingen, som blev holdt på Folketeatret i København.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/vinterberg_3.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Vinterbergs “Druk” hev hele tre Bodilstatuetter med hjem for biografhittet “Druk”. Filmen vandt for Bedste film, Bedste mandlige hovedrolle – der gik til Mads Mikkelsen – samt Bedste manuskript, der gik til Tobias Lindholm og Thomas Vinterberg. (Foto: Dan Mariegaard)

Men selv om hr. Vinterberg tog en prestigefyldt gylden Oscar med hjem fra Los Angeles for mindre end tre uger siden, så har hverdagen altså for længst meldt sig i den danske stjerneinstruktørs liv.

– Jeg bruger det meste af min tid på at skrive. Men jeg er også blevet nødt til at gå ud med skrald, tage opvasken og vaske tøj, sagde han, før han pegede på sin smukke hustru, Helene Reingaard Neumann, og tilføjede.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/vinterberg_2.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Magnus Millang, 39, som er en af de fire hovedroller i “Druk”, ankom til Bodilprisen med sin lillebror, Emil. (Foto: Dan Mariegaard)

– Prøv og se, hvad jeg står overfor. Der er ikke så meget at gøre.

– Han skal da bare steppe op, kvitterede Helene med et smil.

Som EM i 92

34-årige Helene, der er præst, er også skuespiller og har rollen som Amalie i “Druk” (hun er konen til Nikolaj spillet af Magnus Millang, red.). Sammen med sin mand er hun blevet mødt af hyldest fra danskerne på gader og stræder.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/vinterberg_1_0.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Lars Ranthe, 51, som er med i “Druk”, var naturligvis også med til Bodil-festen – sammen med sin hustru, skuespilleren Christine Albeck Børge, 46. (Foto: Dan Mariegaard)

– Det har føltes som EM i 1992. Det har været helt overvældende. Folk siger jo: “Vi har vundet en Oscar.” Det har været meget dejligt, sagde Helene.

For Thomas Vinterberg er det skønt, at folk herhjemme kan lide hans film.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/vinterberg_4.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Får kam til sit hår
På Bodil-aftenen var Thomas Bo Larsen nomineret i kategorien “Bedste mandlige birolle” for sin præstation i “Druk” – en pris, der i stedet gik til Lars Brygmann for “Retfærdighedens ryttere”.
57-årige Thomas Bo er spændt på at se den amerikanske udgave af “Druk”, som Leonardo DiCaprios filmselskab har købt rettighederne til. Det forlyder også, at DiCaprio selv skal spille Mads Mikkelsens rolle.
– Jeg kan kraftedeme love dig for, at jeg skal ind og se den, sagde Thomas Bo Larsen, der dog tror, DiCaprio får svært ved at gøre Mads Mikkelsen kunsten efter.
– Han får kam til sit hår. Det tror jeg. Og jeg tror, den er svær at kopiere, for den amerikanske mentalitet er jo helt anderledes end den danske. Men man kan aldrig vide. Folk bliver jo rørt af det menneskelige i filmen, sagde den cool skuespiller. (Foto: Dan Mariegaard)

– Det betyder meget, hvad der sker i Danmark. Det er der, vi kommer fra. Den stemning, der har været i det her land især op til Oscar’en, har været helt utrolig. Det er vi meget taknemmelige for, sagde han.

Sponsoreret indhold