Kendte 30. oktober 2014

Ville tage sit liv lørdag: Har Brittany udsat sin egen død?

Den 29-årige kræftsyge har udsendt en ny videohilsen – se den her
Brittany Maynard har postet en ny video
Brittany Maynard har postet en ny video
Foto: YouTubePå lørdag, 1. november, skulle livet efter planen slutte for den blot 29-årige Brittany Maynard, men nu har den unge kvinde fra Oregon, USA postet en video på sin hjemmeside The Brittany Maynard Fund, hvor hun ikke udelukker, at hun udsætter sin egen død.

I videoen, som hun har valgt at kalde 'En ny video til mine venner' fortæller Brittany, at hun trods den dødelige sygdom og de tiltagende følgevirkninger stadig er i stand til at grine, hygge og gå ture med sin familie og hunde.

- Jeg har det stadigvæk godt, jeg føler stadigvæk glæde, jeg kan stadig grine og smile med min familie og venner, så det føles ikke som det rigtige tidspunkt (at tage herfra, red.), men den dag vil komme. Jeg kan mærke, at jeg bliver mere syg. Det sker uge for uge, siger en meget følelsesladet Brittany i videoen, som du kan se nederst i denne aritkel.Brittany før hun blev syg (Foto: Privat)Brittany i dag, hun tager så meget medicin, at hun har taget 12 kilo på (Foto: Privat)


LÆS OGSÅ: Brittany skal snart dø: Nu har hun fået sit sidste ønske opfyldt

LÆS OGSÅ: 29-årige Brittany: Jeg skal dø 1. november

LÆS OGSÅ: Trods kritik: Brittany vil dø

- Skulle 2. november komme, og jeg ikke er her mere, håber jeg, at min familie stadig er stolt af mig og de beslutninger, jeg tog. Skulle 2. november komme, og jeg stadig er i live, vil vi fortsætte med at være en familie bundet sammen af kærlighed, siger Brittany i videoen.

Den unge kvinde fik stillet diagnosen 'uhelbredeligt syg af kræft i hjernen' i begyndelsen af i år. I april gav lægerne hende besked om, at hun havde omkring seks måneder tilbage at leve i.

Brittany flyttede herefter fra Californien til Oregon sammen med sine forældre og sin mand gennem et år, Dan. Her kunne hun nemlig benytte sig af dø-med-værdighed-loven, der giver dødeligt syge mulighed for at søge om aktiv dødshjælp.

Brittany opfyldte kriterierne og kan altså vælge at tage en dosis dødelige piller, når hun ønsker det. Hun har tidligere udtalt, at hun i sine sidste øjeblikke vil være omgivet af sin nærmeste familie: Manden Dan, mor Debbie samt sin stedfar og bedste veninde. I baggrunden skal hendes favoritmusik spilles.

Siden den unge kvinde fortalte åbent om sine planer i begyndelsen af oktober, har hun skabt voldsom debat.

Ira Byock, der er læge og arbejder for Providence Institute for Human Caring, har blandt andet udtalt, at den unge Brittany bliver udnyttet af aktiv dødshjælp-gruppen Compassion & Choices, og at hun nu føler sig presset til at begå selvmord på grund af offentlighedens forventninger.

I den nye videoer forsikrer Brittany, at hun stadig er meget bevidst om beslutningen, som 'er min egen', som hun siger. Hun tilføjer, at det sårer hende, når folk anfægter, at hun slutter sit liv for tidligt.

- Når folk kritiserer mig for ikke at vente længere, sårer det mig. For jeg risikerer at dø hver dag, jeg vågner op, siger Brittany i den rørende video, som du kan se her:


Sponsoreret indhold