Brittany Maynard VIL dø 1. november: - Det er MIT valg

Brittany Maynard afviser kritik

Brittany Maynard afviser kritik

Foto: Privat29-årige Brittany Maynard fra Oregon i USA skabte for et par uger siden voldsom debat, efter hun fortalte, at hun den 1. november vil tage sit eget liv, fordi hun er dødeligt syg af kræft.

Ira Byock, der er læge og arbejder for Providence Institute for Human Caring, har blandt andet udtalt, at den unge Brittany Maynard bliver udnyttet af aktiv dødshjælp-gruppen Compassion & Choices, og at hun nu føler sig presset til at begå selvmord på grund af offentlighedens forventninger.

Men det passer ikke, lyder det kontante svar fra Brittany Maynard i et brev postet på hendes egen hjemmeside The Brittany Maynard Fund:

- Jeg føler mig ikke presset - det er MIT valg. Jeg er ikke så svag, siger hun og tilføjer:

LÆS OGSÅ: Jeg hedder Brittany og jeg skal dø 1. november

- Det er mit valg, og jeg har ret til at ændre mening ved ethvert tidspunkt - det er min ret.29-årige Brittany Maynard blev gift med sin Dan ved et romantisk bryllup kort tid før hun fik sin diagnose (Foto: Privat)
29-årige Brittany ved præcist, hvornår hun forlader denne verden (Foto: Privat)


Brittany Maynard fik den frygtelige kræft-besked i begyndelsen af i år, efter at hun have lidt af alvorlige og uforklarlige smerter i hovedet.

- Jeg kunne ikke forstå, hvad det var. Jeg har aldrig prøvet noget lignende, udtalte Brittany Maynard i en rørende video, som hun postede på de sociale medier for et par uger siden.

Lægernes dom var klar: Brittany Maynard er dødelig syg af en aggressiv kræft og har maksimalt havde seks måneder tilbage at leve i. Derfor besluttede hun sammen med sin nærmeste familie at flytte fra hjemmet i Californien til Oregon. Her kunne hun nemlig benytte sig af dø-med-værdighed-loven, der giver dødeligt syge mulighed for at søge om aktiv dødshjælp.

Brittany Maynard opfyldte kriterierne, og har i dag planlagt sin sidste dag på jorden:

1. november vil hun lægge sig i sin seng i hende og Dans soveværelse og tage en dosis dødelige piller - omgivet af sin nærmeste familie: Manden Dan, mor Debbie samt sin stedfar og bedste veninde. I baggrunden skal favoritmusikken spilles.

- Jeg kan ikke beskrive den lettelse, det er at vide, at jeg ikke skal dø på kræftens bekostninger, sagde Brittany Maynard i den rørende video, du kan se her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close