29-årige Brittany: Jeg skal dø 1. november

Brittany Maynard skal dø - og hun har selv besluttet, hvad dag det skal være

Brittany Maynard skal dø - og hun har selv besluttet, hvad dag det skal være

Foto: YouTubeSelvom Brittany Maynard lige er fyldt 29 år, ved hun allerede nu, at hun snart skal dø. Faktisk ved den amerikanske kvinde præcis, hvilken dag der bliver hendes sidste.

Den 1. november i år vil hun tage en dosis dødelige piller, mens hun ligger i sit soveværelse omgivet af sin allernærmeste familie - og med hendes favoritmusik spillende i baggrunden.

Brittany Maynard er dødelig syg af kræft i hjernen og derfor har den unge kvinde besluttet selv at bestemme, hvornår og hvordan livet skal slutte for hende.

Den frygtelige kræft-besked fik den 29-årige kvinde i begyndelsen af i år, efter at hun have lidt af alvorlige og uforklarlige smerter i hovedet.

Smerterne var begyndt, efter at Brittany Maynard havde sagt ja til sin mand Dan ved et romantisk bryllup.Brittany Maynard og Dan ved deres romantiske bryllup (Foto: YouTube)


LÆS OGSÅ: Rørende video: I dag skal Dukey dø

LÆS OGSÅ: Ryland er en sund og rask dreng... udover at han ikke er en dreng

- Jeg kunne ikke forstå, hvad det var. Jeg har aldrig prøvet noget lignende, siger Brittany Maynard i denne rørende video, hvor hun fortæller, hvorfor hun har valgt selv at sætte dato på sin egen død: For at få ro og dø med værdighed.

Efter Brittany Maynard fik besked om, at hun var dødelig syg af en aggressiv kræft og maksimalt havde seks måneder tilbage at leve i, besluttede hun sammen med sin nærmeste familie at flytte fra hjemmet i Californien til Oregon. Her kunne hun nemlig benytte sig af dø-med-værdighed-loven, der giver dødeligt syge mulighed for at søge om aktiv dødshjælp.

Brittany Maynard opfyldte kriterierne, og har i dag planlagt sin sidste dag på jorden:

1. november vil hun lægge sig i sin seng i hende og Dans soveværelse og tage en dosis dødelige piller - omgivet af sin nærmeste familie: Manden Dan, mor Debbie samt sin stedfar og bedste veninde. I baggrunden skal favoritmusikken spilles.

- Jeg kan ikke beskrive den lettelse, det er at vide, at jeg ikke skal dø på kræftens bekostninger, siger Brittany Manard i den rørende video, du kan se her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close