Kendte13. oktober 2015

OMG! Verdens største fugleedderkop er kommet til Danmark

Lider du af araknofobi, og kan du nærmest falde død om blot ved tanken om en edderkop, er denne nyhed nok ikke én, der gør din dag ekstra god. For nu har verdens største fugleedderkop sat sine mange ben på dansk jord.

Verdens største fugleedderkop

Er synet af en edderkop dit værste mareridt, og tænker du ”jo større, des værre” om spindleren?

Ja, så er denne nyhed ikke lige noget for dig.

For verdens største fugleedderkop har nemlig indtaget Danmark. Æv.

Inden du dog barrikaderer dig inden for og lægger gift i hvert et hjørne, bør vi nok trøste dig med, at den enorme fætter dog ikke skal bo hvor-som-helst.

Edderkoppen er nemlig blevet indlogeret på Terrariet Vissenbjerg, der ligger på Fyn ved Vissenbjerg. Terrariet har nemlig indkøbt et eksemplar af kæmpeedderkoppen, og den skal nu være med til at lokke børn og voksne på efterårsferie til Terrariet Vissenbjerg.

Det skriver TV 2.

Kæmpe-edderkoppen bærer det latinske navn Theraphosa blondi og har et imponerende benspænd på hele 30 centimeter, hvilket gør fætteren til den største fugleedderkop i verden.

Du kan se billeder af Theraphosa blondi i galleriet øverst i artiklen.

https://imgix.seoghoer.dk/9.42-67175506_1.jpg
 All Over

Det er i sandhed en edderkop med vokseværk. Se flere billeder af fætteren i galleriet øverst i artiklen. Foto: All Over

Og med en vægt på op mod 170 gram kan edderkoppen endda kalde sig verdens tungeste, fortæller chefdyrepasser i Terrariet Vissenbjerg til TV 2:

- Folk er jo voldsomt fascineret af edderkopperne og elsker at komme ind og se på noget, de er en lille smule bange for. Jo større, jo bedre, siger Jonas Caspersen til TV 2.

Men selvom den kan være sjov (for nogen) at kigge på, er det bestemt ikke én, man gider komme op at slå med, fortæller Jonas Caspersen. Den har gifttænder på næsten fire centimeter, og selvom dens gift ikke gør det af med dig, er det et smertefuldt bid.

- Men det er voldsomme tænder, lidt ligesom at skyde sig selv i fingeren med en sømpistol to gange. Det har man heller ikke lyst til og så samtidig få gift med.

Du kan se billeder af kæmpe-edderkoppen i galleriet øverst i denne artikel.

https://imgix.seoghoer.dk/fb_wild_340.png

Sponsoreret indhold