Soffie Dalgsaard og Buster er en morgenfrisk duo

Både Buster og Soffie Dalsgaard har en fest med deres legende bademorgener om sommeren. Soffie fortsætter fornøjelsen hele vinteren. Og familien skal nok minde hende om det. – Skal du ikke snart ud at bade? siger de, hvis jeg er lidt mellemfornøjet. Det virker hver gang. Jeg bliver glad af det.

Både Buster og Soffie Dalsgaard har en fest med deres legende bademorgener om sommeren. Soffie fortsætter fornøjelsen hele vinteren. Og familien skal nok minde hende om det. – Skal du ikke snart ud at bade? siger de, hvis jeg er lidt mellemfornøjet. Det virker hver gang. Jeg bliver glad af det.

(Foto: Thomas Laursen)

Han nærmest dirrer af utålmodighed, mens Soffie Dalsgaard gør sig klar til at hoppe i vandet.

Man behøver ikke være hundesagkyndig for at se, at her er tale om en hund, som meget gerne vil i vandet. Så snart der er sagt o.k., plasker syvårige Buster da også ud i bølgen blå.

Svært er det at forstå, at selvsamme hund for et par år siden var en pivskid af rang, når det kom til vand.

– Vi har måttet lære ham at svømme nøjagtig ligesom man lærer et lille barn det. Med leg og svømmevest, fortæller Soffie.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Hverdagsmorgenerne begynder som regel med en pæn lang tur med Buster og familie. Derefter hopper alle i bilen, kører Lykke i skole og fortsætter mod Vedbæk Strand til en frisk morgendukkert.

Hverdagsmorgenerne begynder som regel med en pæn lang tur med Buster og familie. Derefter hopper alle i bilen, kører Lykke i skole og fortsætter mod Vedbæk Strand til en frisk morgendukkert. (Foto: Thomas Laursen)

At de overhovedet gav sig i kast med projektet, var for forebyggende at øge muskelmassen omkring Busters svage punkt, hofter.

– Så først legede vi i vandkanten, og så kom vi længere og længere ud, indtil han pludselig svømmede, og hovsa! Så glemte vi vesten. Han opdagede det aldrig, og vupti var en vandhund født, fortæller den 52-årige danser.

Badningen er nu blevet en integreret del af familielivet hver morgen sommeren over.

Vikingepiger

– Jesper er i reglen med hele ugen, og Lykke også i weekenden. Men når vi nærmer os oktober, skilles fårene fra bukkene, siger Soffie.

Selv er hun vinterbader, og deres datter, Lykke, følger pænt trop. Buster og Jesper skal derimod ikke nyde noget.

– Buster må faktisk ikke, når vandet kommer under fem grader. Jesper vil bare ikke, siger Soffie med glimt i øjet.

Af samme grund har de overvejet at gå til hundesvømning i dertil indrettede pools i vinterhalvåret. Indtil videre er det dog blevet ved tanken.

Lækkert skår

– Men man kan faktisk både se og mærke forskel på Busters krop sommer og vinter. Ingen tvivl om, at svømningen gør ham godt. Han er lidt mere lækker om sommeren, siger Soffie.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Sommerferien i år foregik i telt. Et pænt stort et af slagsen, for de første par gange Soffie og hendes familie gjorde forsøget i et lille af slagsen, gik Buster ganske enkelt hen over teltet og knækkede stængerne, i stedet for uden om.

Sommerferien i år foregik i telt. Et pænt stort et af slagsen, for de første par gange Soffie og hendes familie gjorde forsøget i et lille af slagsen, gik Buster ganske enkelt hen over teltet og knækkede stængerne, i stedet for uden om. (Foto: Thomas Laursen)

Selv er hun opvokset med boxere, så da hun og Jesper skulle vælge hund, var hun ikke i tvivl. Jesper, som har haft en barndom med gravhunde og svenske gårdhunde, var dog alt andet end begejstret over udsigten til at få en savlende boxer i hjemmet.

– Det er bare for ulækkert, konstaterer han.

Kompromiset blev en belgisk hyrdehund af racen Malinois.

Den måtte imidlertid aflives, og så gjorde boxerne deres indtog i familien.

– I dag er deres savleri heldigvis begrænset via avlsarbejde, siger Jesper lettet.

Det er især ham, der står for træningen af Buster på landjorden.

– Det er en intelligent og forholdsvis aktiv hund, så den skal helst stimuleres både fysisk og mentalt, fortæller han.

Lykke er lykken

Af samme grund opfatter Buster klart Jesper som familiens overhund. Hans bedste ven er imidlertid 15-årige Lykke, som nyder, at der altid er nogen hjemme, når hun kommer fra skole.

Artiklen fortsætter under billedet ...

For 15-årige Lykke betyder det meget, at Buster altid er der, når hun kommer fra skole. – Jeg er aldrig bange for at være alene hjemme, når han er her.

For 15-årige Lykke betyder det meget, at Buster altid er der, når hun kommer fra skole. – Jeg er aldrig bange for at være alene hjemme, når han er her. (Foto: Thomas Laursen)

Hjemme betyder dog ikke nødvendigvis indendørs. For Buster kan snildt løbe alene omkring udenfor, selv om haven ikke er afgrænset med hegn.

– Vi flyttede her til Hørsholm i august sidste år, og han har helt fra start sat grænsen ved haven og indkørslen. Vi har ikke lært ham det, men han løber aldrig længere, siger Jesper.

Når Buster ikke plejer sine hofter i bølgen blå, kommer han under kærlig behandling af en fysioterapeut.

– Så springer han selv op på briksen til en omgang massage og nyder det højlydt. Han lyder som en søløve, fortæller Soffie.

Se flere billeder af Soffie Dalsgaard og Buster i galleriet herunder: 

Soffie Dalgsaard og Buster er en morgenfrisk duo

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close