Søs fra ”Far til fire”: Forført af ældre kollega

– Jeg har haft svært ved at sætte grænser for mig selv, siger Carla Mickelborg efter mødet med den ældre kollega.

– Jeg har haft svært ved at sætte grænser for mig selv, siger Carla Mickelborg efter mødet med den ældre kollega.

(Foto: Dan Mariegaard)

Når kameraerne var tændt, var der lagt op til familiehygge, og “Far til fire”-filmene oser også af gode stunder og ren glæde. Men bag kulisserne var det knap så børnevenligt, da optagelserne stod på. For nu beretter Carla Mickelborg, 32, der spillede Søs i seks film fra 2005 til 2012, om en kultur, der ikke ligefrem var for sarte sjæle.

I sin seneste bog, “Hvad er det, du ved”, beskriver hun, hvordan en 26 år ældre kollega flirtede med hende, da hun selv kun var en meget ung kvinde.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Prins Henrik og dronning Margrethe overværede optagelserne til “Far til fire – til søs” i 2012 på Faaborg Havn. (Foto: Martin Høien)

Han pjattede gerne med hende på settet, og da hun selv var ved at udvikle sig, flirtede hun uskyldigt med den ældre kollega. Hun var så glad for hans nærvær, at hun ovenikøbet nåede at fortælle sin mor, at hun ville ønske, hun havde sådan en mand som sin far. Og aldersmæssigt kunne han have været det.

– Jeg tænkte den tanke, fordi han aldersmæssigt næsten kunne have været min far. Kysset kom derfor meget bag på mig, skriver hun i bogen, der er udkommet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Carla sammen med en del af holdet bag “Far til Fire”. Ingen på billedet er den pågældende mand. (Foto: Mikael Rieck)

Ødelagt seksuelt

I bogen sladrer Carla ikke om, hvem den ældre kollega er, men efter at han havde kysset hende, fortalte hun sin mor om det. Hun ringede med det samme til filmens producent for at blive forsikret om, at det ikke ville ske igen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Carla så så yndig ud i filmene og til pressemøderne, men der var en sandhed bag, der ikke var god. (Foto: Ritzau Scanpix)

Moderen havde dog ikke fået den fulde historie. For manden undskyldte selv med en undskyldning. Og næste gang de mødtes, havde de sex.

Det møde fik stor betydning for den unge Carlas videre udvikling i livet.

Producent undskylder

Henrik Møller-Sørensen, der var producent på filmen, vidste godt, der havde været et kys mellem Carla og den ældre kollega, men han fik et chok, da han hørte, de havde haft sex.

– At det udviklede sig til at være mere end et kys, var jeg ikke vidende om, og det er jeg faktisk lidt chokeret over og ked af at høre, siger Henrik Møller-Sørensen nu til B.T..

Han står stadig bag “Far til Fire”-filmene, men i dag skal alle fremvise en børneattest, der sikrer, at de voksne ikke har været straffet for overgreb på børn.

– Det har ødelagt nogle ting for mig seksuelt, følelsesmæssigt og i min connection til det modsatte køn, siger hun til B.T.

Uværdigt for en kvinde

Hun er ikke i tvivl om, at det var den ældre mand, der forførte hende, og ikke omvendt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– Det der med at bruge mænd til at bekræfte mig i, at jeg er god nok, det er jeg simpelthen stoppet med, siger Carla i dag. (Foto: Dan Mariegaard)

– Jeg er blevet grænsesøgende. Jeg har haft svært ved at sætte grænser for mig selv, fordi jeg overtrådte dem i så stor grad dengang. Jeg har fået en flirtende tilgang til mænd, fordi det gav en selvtillid, at jeg kunne forføre … Nej, det gjorde jeg jo ikke, det var meget ham, der forførte mig – men at jeg kunne være sammen med en, der var så meget ældre end mig. Det gav mig en selvtillid i, at jeg kunne charmere mig ud af ting eller charmere mig ind på folk. Og det er ikke en værdig måde at være kvinde på. Det har jeg skullet væk fra, fortæller hun.

Mor tog affære

I mange år vidste hendes mor ikke, at forbindelsen mellem datteren og kollegaen førte til sex, men da Carla endelig lettede sit hjerte, skred moderen til handling og skrev et brev til den pågældende.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I dag har influenceren Carla fået rystet den dårlige oplevelse af sig. (Foto: Kaspar Wenstrup)

– Det hjælper rigtig meget at tale om det, og det hjalp også at se min mor skrive: “Prøv at høre her, mester, det der skal simpelthen stoppe. Du må ikke gøre det der. Du må ikke udnytte din magtposition på den måde. Det er fuldstændig for dårligt. Og du må søge noget hjælp, for det er ikke i orden”, lyder det fra Carla i dag.

Hun ønsker ikke at tale mere om den forfærdelige oplevelse.

– Jeg har ikke yderligere kommentarer, siger hun til SE og HØR.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close