Signe Vadgaard: Stop de dumme tilråb

– Jeg har en stemme i debatten, og den prøver jeg også at bruge. Men jeg er også meget andet end min seksualitet, siger Signe Vadgaard, der ville ønske, at fodboldspillere ville have det nemmere ved at erklære sig homoseksuelle.

– Jeg har en stemme i debatten, og den prøver jeg også at bruge. Men jeg er også meget andet end min seksualitet, siger Signe Vadgaard, der ville ønske, at fodboldspillere ville have det nemmere ved at erklære sig homoseksuelle.

(Foto: Thomas Laursen)

Det er et år siden, at Signe Vadgaard blev gift med sit livs kærlighed, Cathrine, men et sted i hendes hjerte er der stadig plads til en ganske særlig mand.

Nemlig ham, der er skyld i, at den 35-årige tv-vært har en særlig forkærlighed for engelsk fodbold.

Manden er den pensionerede fodboldgud David Beckham, som en purung Signe så på stadion, da hun efter sin studentereksamen flyttede til Nordengland og lærte den boldgale britiske kultur at kende.

Nu er engelsk fodbold blevet den tidligere P3-værts arbejde, når hun flere gange om ugen guider seerne igennem kampene på tv-kanalen Xee.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– Det er blevet en del af min rutine, at mit arbejde altid ligger i weekenden. Der er selvfølgelig fødselsdage og andre fester, jeg ikke kan komme med til, men jeg får så meget godt ud af mit job, at det ikke betyder så meget, siger værten, der skal guide seerne igennem 116 Premier League-kampe i den nye sæson. (Foto: Thomas Laursen)

Ikke andenrangs-mennesker

Selv om bolden er rund i den engelske Premier League og selv det mindste outsider-hold kan drømme om at blive mestre, er der én ting, Signe Vadgaard har svært ved at forestille sig kunne ske på de engelske stadioner i den kommende sæson.

Nemlig at en fodboldspiller gør som Signe selv og springer ud som homoseksuel for hele verden.

– Det vil være mere oplagt, hvis det skete i Danmark. Og så alligevel ikke – når vi ser, hvad der skete i sidste sæson, siger studieværten, som fulgte med, da debatten eksploderede, efter FCK-spilleren Viktor Fischer sagde fra over for tilskuere, der råbte "homo" efter ham som et skældsord.

– Når sådan noget sker, kan jeg godt forstå, hvis en homoseksuel fodboldspiller tænker ekstra meget over, om det er en god idé at stå frem.

Jeg ville virkelig ønske, at vi i fodboldverdenen kunne skabe et miljø, hvor det kunne være lettere at være sig selv.

– Når man råber sådan noget – lige så vel som noget racistisk – siger man samtidig, at de, der er homoseksuelle, er andenrangsmennesker. Og det skal bare stoppe.

– Det skal starte ude i klubberne og i kommunikationen til fansene. De skal vide, at det ikke er i orden, at der bliver råbt den slags.

– Premier League bliver nok ikke den første liga, hvor vi ser en spiller træde frem. Der er kulturen endnu hårdere end i Danmark. Derovre kan tilskuerne være endnu grovere, lyder vurderingen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Vadgaard kan også selv få bolden til at trille, og har gjort det på ganske højt niveau. Nu er den 35-årige krop dog blevet for skrøbelig, så det bliver kun til hyggebold med vennerne i ny og næ. (Foto: Thomas Laursen)

Drømmer om børn

Kærligheden til David Beckham er der stadig, for den 44-årige gør meget godt i fodboldverdenen, selv om han er pensioneret. Bl.a. kæmper han for at gøre sporten stor i USA.

Men det er altså en anden blond skønhed, der kysser Signe Vadgaard farvel de 116 gange i løbet af den kommende sæson, hvor hun forlader deres fælles hjem på Amager for at tage på arbejde og åbne Premier League-studiet.

Sidste sommer blev tv-værten gift med sin Cathrine, og parret har fundet sig godt til rette i lejligheden.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– Det har været et dejligt år, lyder det om Signe Vadgaards status som gift med sin Cathrine, 30. – Vi havde i forvejen købt lejlighed og forgældet os til evig tid sammen. Det hænger man mindst lige så meget sammen af som at gifte sig! (Foto: Privat)

– Der har vi tænkt os at blive et godt stykke tid endnu. Vi har det simpelthen for godt til at flytte, siger Signe, der med sin nye status som en gift kvinde i 30'erne er blevet vant til at få spørgsmålet, om der er planer om barnegråd i hjemmet.

– Det vil vi gerne på et tidspunkt, lyder det kort og godt fra fru Vadgaard.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close