Familien forstod ikke Morten Kjeldgaard: Tre år i tænkeboks

(Foto: Krestine Havemann)

I dag er alt godt – ja, faktisk kunne intet være bedre.

Men den 34-årige "Vild med dans"-stjerne Morten Kjeldgaard måtte igennem flere års tavshed for at nå dertil.

Eller rettere: For at hans familie nåede dertil, hvor de forstod hans seksualitet.

Det fortæller den sympatiske nordjyde til SE og HØR.

– Da jeg sprang ud, havde jeg virkelig taget tilløb til det og haft mange overvejelser omkring, hvordan jeg skulle sige det, hvem jeg skulle sige det til, og om jeg overhovedet skulle sige det eller bare undertrykke det.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det charmerende smil sidder i dag som klistret på Morten Kjeldgaard, 34. Men dansestjernen måtte skjule sin seksualitet for familien, indtil midt-20'erne. (Foto: Dan Mariegaard)

– Alle mine venner tog det pænt, men det var en lidt anderledes historie med mine forældre, lyder det fra Morten, som er født og opvokset i 1980'ernes Nordjylland.

– Som 21-årig boede jeg i København og skulle hjem til Aalborg for at fejre min fars fødselsdag.

Her havde jeg bestemt mig for at springe ud over for mine forældre, husker han.

– Da min mor henter mig i lufthavnen og vi kører i bilen på vej hjem, siger jeg til hende, at jeg er homoseksuel.

Hun tog det ekstremt tungt, og jeg turde derefter ikke sige det til min far. Jeg var simpelt hen så bange for, hvordan han ville reagere, fortæller Kjeldgaard ærligt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Morten Kjeldgaard med sin mor, Inge-Lise, og sin storebror, Thomas.

Det skal være skidt, før det bliver godt. I hvert fald tog det Mortens mor, Inge-Lise, nogle år at sluge, at hendes søn var homo. I dag er kærligheden mellem dem – og storebror Thomas – større end nogensinde. (Foto: Hanne Juul)

Kjole og børnebørn?

Herefter måtte den senere "Vild med dans"-vinder gå rundt i fortvivlelse i hele tre år, før modet atter var stærkt nok – til at tage den endelige konfrontation.

– Det var først som 24-årig, altså tre år efter, at jeg igen prøvede at nævne det for min mor, og denne gang også min far.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Morten Kjeldgaard med sin far Bo, som han mistede til cancer i 2016.

At springe ud for sin far, var nordjyske Kjeldgaards største hovedbrud. Og da han gjorde det, tog det tid at få accept. Senere blev båndet stærkere dag for dag. Morten mistede sin far, Bo, til cancer i 2016. (Foto: Hanne Juul)

– De tog det ikke særlig pænt, hvilket jeg i dag forstår var, fordi de ikke forstod, hvad det præcis betød.

Altså, skulle jeg til at gå i kjole? Ville jeg pludselig blive en helt anden? Og hvad med børnebørn?

Artiklen fortsætter under billedet ...

Som offentlig person har Morten Kjeldgaard altid stået ved, hvem han er. Også under sidste års Copenhagen Pride, hvor regnbuefesten blev fejret med "Vild med dans"-vennerne. (Foto: Privat)

Alt er godt

Der var utrolig meget uvidenhed omkring homoseksuelle fra mine forældres side, som gjorde det svært for dem at acceptere, siger dansehugget, som atter måtte væbne sig med tålmodighed.

– Det tog tid, før de accepterede det, men mit forhold til mine forældre endte med at blive endnu bedre, end det havde været før.

Siden har Morten dannet par med den norske musicalskuespiller Vegard Kristiansen, mens det i nu knap et år har været ejendomsmægleren Frederik Haun, som har gjort ham blød i rumbaknæene.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Forelsket i Frederik. De kan slet ikke skjule, hvor vilde de er med hinanden. Siden oktober har Morten dannet par med Home-mægleren Frederik Haun, 28. (Foto: Mikael Rieck)

Brug for en pause i hverdagen? Køb et abonnement på SE og HØR.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close