Hørte du Carinas brev-dilemma i Mads & Monopolet? Nu er der nyt

Mads Steffensen er vært på programmet \

Mads Steffensen er vært på programmet "Mads Monopolet på P4", der sendes lørdag formiddag.

Foto: Kirsten Ellebæk/DR1

Er du en af dem, der trofast lytter til Mads & Monopolet?

Ja, så er du formentlig også én af dem, der for nogle uger siden hørte Carinas dilemma.

Hun og hendes mor havde fundet nogle gamle breve, der tilhørte Carinas mormor, der for nylig var død.

På kassen med brevene havde mormoren skrevet, at hun ønskede, at brevene – der var dateret helt tilbage i 1970’erne – blev brændt, når hun var død.

Carina skrev og spurgte Monopolet, om hun og hendes mor kunne tillade sig at læse sig brevene, eller om de skulle opfylde momorens ønske og brænde dem.

Den lørdag var det Simon Jul, Lina Rafn og Lars Høgh, der sad i studiet. Mens Lars Høgh mente, at de burde brænde brevene, sagde Lina Rafn og Simon Jul modsat, de Carina og hendes mor godt kunne kigge i brevene.

Nu har Carina sendt en opfølgning, som radioprogrammet nu har delt på sin Facebook-side. Her skriver Carina, at de valgte at åbne og læse de over 40 år gamle breve.

- Det var de fineste kærlighedsbreve fra min bedstefar til min bedstemor, skrevet i tiden fra de møder hinanden i 1951 og to et halv år frem, mens han sejlede. En meget forelsket mand der knoklede for at skaffe penge, så de kunne gifte sig og få en lejlighed. Så selvom vi hverken fik opklaret mordet på Kennedy, eller blev bevidste om familiehemmeligheder, er jeg virkelig glad for, vi læste dem og fik den del af mine bedsteforældres historie med.

Det smukkeste punktum er blevet sat. Tak for det, skriver Carina i sin opfølgning til Monopolet.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close