Sådan slapper Mads Langer af: Ud i det blå

Popfyren finder inspiration til nye sange ved at køre ud i naturen og se på fugle, spille guitar og fiske – i sin helt egen camper.

Fuglefløjt, fiskeri og guitarspil.

Efter mere end et årti på farten er tempoet i år blevet sænket for Mads Langer, 36 – og den ekstra tid i kalenderen bruger popsangeren blandt andet på at komme vidt omkring i hjemlandet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Mads Langer, 36, er ikke, som popstjerner er flest – skibonitten finder ro i naturen. (Foto: Thomas Laursen)

- Jeg har fået en Camper Van, som jeg kører rundt i og skriver sange og lader mig inspirere af vores smukke land, siger Mads Langer til SE og HØR.

- Jeg er sådan set i gang med at køre rundt. Jeg skal til Thy Nationalpark i morgen og sidde og kigge på fugle og spille guitar, tilføjer hitmageren og understreger, at han skam ikke skal optræde undervejs.

- Nej, det er bare mig selv. Det er for at samle inspiration, siger stjernen, som på sine ture dog også nogle gange har selskab af hustruen Julie Lillelund Langer, 25.

- Nogle gange har jeg også venner med, hvor vi tager ud og fisker, fortæller Mads.

Skive-skåret

Langer lægger ikke skjul på, at naturen betyder rigtig meget for ham.

- Det er virkelig et sted, hvor jeg lader op, føler mig i ro og bliver inspireret, fastslår han.

Og interessen har han haft med sig fra barnsben.

- Jeg er vokset op på landet uden for Skive, så det er noget, jeg er født og opvokset med.

Jeg dyrkede det ikke så meget i starten af mine 20’ere, men jeg har mærket et behov, som stiger mere og mere, for at komme ud og være ude i naturen, fortæller han.  

Føler et ansvar

- Hvordan vil du beskrive det sted, du er i dit liv i dag?

- Jeg synes, jeg er et godt sted, lyder det med et grin fra popprinsen, som uddyber:

Artiklen fortsætter under billedet ...

- Jeg har altid haft meget store krav til mig selv. Og jeg prøver egentlig på at øve mig i at være mindre hård ved mig selv, lyder det. (Foto: Thomas Laursen)

- Det er jo et stort spørgsmål.

Jeg føler mig meget taknemmelig over at få lov til at bruge mit liv på at spille og synge. Det er jo det, jeg altid har drømt om.

At mærke, at mine sange har fået lov til at blive en del af folks liv og deres historie, fylder mig med taknemmelighed og ydmyghed.

Og også en følelse af ansvar for at blive ved med at gøre mig umage, blive ved med at udvikle mig og blive ved med at prøve at skrive nogle sange, som forhåbentlig kan være med til at gøre en forskel i nogle menneskers liv derude.

- Kan det også føles som et pres?

- Jeg har altid haft meget store krav til mig selv. Og jeg prøver egentlig på at øve mig i at være mindre hård ved mig selv, fortæller sangeren og fortsætter:

- Dermed ikke sagt, at jeg slækker på min disciplin og arbejdsmoral, men jeg prøver at se, hvad der sker, hvis man åbner op i stedet for at lukke i, når man synes, man skal leve op til alle mulige ting.

- Men jeg føler ikke et pres i forhold til at skrive sange. Det er så stor en del af, hvem jeg er, og det er lidt en forlængelse af min sjæl. Det er noget, jeg altid har gjort og altid vil gøre.

En god familie

- Hvad har du af drømme for fremtiden?

- Jeg drømmer om at blive ved med at udvikle mig som musiker, sangskriver og som menneske. Og så drømmer jeg selvfølgelig også om på den private front at få en god familie sammen med Julie, siger Mads om kvinden, han blev gift med sidste sommer.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Sangeren drømmer om at få en “god familie” sammen med hustruen Julie Lillelund Langer, 25.
Parret bor i dag i København, og ifølge Mads er der ikke planer om at ændre på det foreløbig.
- Jeg elsker København, og jeg elsker parkerne. Men jeg elsker også at komme uden for byen.
Så der er det jo en perfekt kombination med en Camper Van, når man bor inde i byen – så er det lidt et sommerhus, hvor man altid har havudsigt, hvis man vil have det. (Foto: Dan Mariegaard)

- Mit mål i livet er at blive ved med at læne mig fremad og møde hver dag med nysgerrighed og en bevidsthed om, at livet er en gave, og at det er noget, man skal tage alvorligt, lyder det fra Mads Langer.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close