Roland skræmte livet af Pilou

Foto: Thomas Laursen

I 2010 kom fængselsdramaet "R", hvor Pilou Asbæk fik en rolle, og Roland Møller, der havde en fortid i bandemiljøet i Odense, spillede også med.

Roland Møller havde aftalt med instruktørerne, at de måtte hærde Pilou lidt, hvis han skulle kunne levere en virkelig præstation i filmen, så der skete noget, da de sad og festede og skålede for, at Pilou havde fået rollen. Det fortæller Pilou i bogen, ”Alting sker på en gang”.

- Pludselig blev jeg trukket ud fra festen og ind i en bil af Roland og en anden fyr. De kørte mig væk, og vi endte i en fremmed mands lejlighed i Istedgade, hvor jeg så ting og sager, som man ikke dyrkede så meget i Bredgade. Da en af de skumle typer vendte sig om mod Roland og råbte, hvem fanden jeg var, svarede Roland på syngende fynsk, "du skal bare lukke røven, han er med mig", og jeg var ved at skide i bukserne af skræk. Den aften var han min adgangsbillet til en verden, han har vendt ryggen, men som jeg aldrig ville have fået indblik i uden ham. Det gjorde han for min skyld, fortæller Pilou i den nye bog.

Det var ikke den eneste aften, hvor Roland hev Pilou med ud i en vild verden.

- En anden nat endte vi til en privat pokerturnering i Nordsjælland med 15 borde og damer med store silikonebryster, der dealede kort. Der blev drukket, røget og en masse andre ting, og Roland gav mig en udfordring: ”Ved hvert eneste bord er der en alfahan og nogle underhunde, og du skal udpege alfahannen, sagde han til mig, og jeg valgte selvfølgelig konsekvent den forkerte ved alle bordene.

- Han grinede og placerede mig ved et spillebord mellem en kæmpestor svedende mand med guldkæder og en meget kendt dansk skuespiller, jeg selvfølgelig ikke kan nævne navnet på.  Pludselig rejste manden sig op og råbte, ”Hvis du ikke holder mig tilbage, så smadrer jeg ham”, og kastede sig frem mod skuespilleren, forklarer Pilou om situationen, han pludselig befandt sig i.

- Der gik panik i mig, og instinktivt tacklede jeg ham for at forhindre ham i at angribe, mens han råbte og skreg. I samme øjeblik stoppede hele rummet med at spille poker og begyndte at skraldgrine, fortæller Pilou.

- ”Det var sgu da meget godt det der”, sagde den skaldede mand og klappede mig på ryggen og satte sig ned. ”Du må gerne sidde med ved mit bord”. Det hele var et setup, de havde arrangeret for at teste mig, og det viste sig, at han var præsident for en eller anden rockerklub. Så var jeg endelig godkendt til at kunne navigere i den verden, og jeg endte med at spille poker og drikke bajere til næste morgen.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close