Kendte 9. maj

Robert Hansen har ikke haft et nemt liv: Én lang nedtur

Alkohol, stoffer og vold er blandt de ingredienser, der har formet skuespillerens turbulente liv
(Foto: Søren Jul Lamberth)

Han var en af de førende barnestjerner, men på den private front har Robert Hansens liv ikke ligefrem været noget, børn bør følge med i.

Senest er den 42-årige skuespiller igen endt i vælten, da han søndag eftermiddag blev taget med af politiet fra sin adresse på Frederiksberg.

Og mødet med lovens lange arm er blot endnu et sving i en livsbane, der har taget adskillige op- og nedture for den tidligere så folkekære skuespiller.

KOKAIN OG ALKOHOL

Som så mange før ham måtte han indse, at berømmelsen har en bagside, når ens fejltrin når ud til hele Danmarks befolkning. Og fejltrin har der været mange af i Roberts liv.

Artiklen fortsætter under billedet 

(Foto: Dan Mariegaard)

Sammen med Sofie Lassen-Kahlke, 42, blev Robert Hansen i en tidlig alder offentligt eje, og det sled på den unge skuespiller, der havde benzin i blodet. Foto: Dan Mariegaard

For som ung mand fik han smag for alkohol og kokain, og allerede som 19-årig – i 1999 – blev han første gang snuppet af politiet med kokain på sig, og det samme skete igen i september 2001, hvor pressen fik nys om, at han var blevet sigtet. Og så kørte historien om barnestjernens misbrug.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Synderegistret

– 22. september 2001: Den dengang 22-årige Robert bliver snuppet med kokain på sig.

– 2. november 2001: Pressen afslører sigtelsen.

– 22. december 2001: Robert bliver igen taget med kokain.

– 24. marts 2002: Robert bliver igen sigtet, da han ringer til en narkohandler, som politiet aflytter.

– April 2003: Misbrug udvikler sig til vold, da han under en druktur slår kæresten Mira Wantings ekskæreste, Bastian Møller.

– Juni 2003: Robert stikker Mira Wanting en på hovedet under et skænderi på diskotek Barfly.

– 15. april 2005: Robert sparker døren ind hos ekskæresten Mira Wanting. Det gav en dom for hærværk og en bøde på 5.600 kroner samt 10.000 for sagens omkostninger.

– 19. marts 2006: En video afslører, at Robert Hansen igen sniffer kokain. Samme dag indrømmer han, at han er i behandling for sit misbrug.

 

Artiklen fortsætter under billedet 

(Foto: Claus Poulsen)

Der var også voldelige episoder, da Robert var kæreste med nu afdøde Mira Wanting. (Foto: Claus Poulsen)

I 2003 slog han under en druktur på Rosie McGee’s sin daværende kæreste Mira Wantings ekskæreste, Bastian Møller, og to måneder senere var det Mira selv, der måtte indkassere en flad af sin kæreste, der efter deres brud sparkede døren ind til hendes lejlighed.

For Robert blev det til en lang historie om afvænning, tilbagefald, flere skriverier og endnu flere grunde til at kigge lidt dybere i glasset. Det kulminerede, da han i 2006 blev snuppet for spritkørsel og fik frakendt kørekortet i tre et halvt år.

– Det er næsten overflødigt at sige, at jeg røg i kælderen igen, Men det var blevet mit liv, og på en eller anden bizar måde havde jeg affundet mig med, at sådan var det. Jeg kunne ikke komme ud af det, har Robert Hansen tidligere fortalt i bogen om sit liv, “Velkommen på forsiden”.

Episoden resulterede i seks uger på afvænning.

Vandt "vild med dans"

Med sin medvirken i “Vild med dans” i 2007 gav danskerne den unge skuespiller endnu en chance og tog ham atter til deres hjerter, og da hans hjerte sagde stop under en forestilling i Tivoli og sendte ham otte timer på operationsbordet, holdt danskerne vejret.

Artiklen fortsætter under billedet

(Foto: Jesper Sunesen)
Danskerne fejrede Robert Hansen og dansepartneren Marianne Eihilt, 46, da de vandt “Vild med Dans” i 2007. (Foto: Jesper Sunesen)  

Artiklen fortsætter under billedet 

(Foto: Privat)
Et hjerteanfald kunne være endt frygteligt for Robert. (Foto: Privat)  

FLERE VOLDSEPISODER

Robert Hansen har mange dæmoner at slås med. Dæmoner, der gang på gang sender ham ud i misbrug, vold og andre uheldige situationer. Som han selv siger i sin biografi:

Artiklen fortsætter under billedet 

(Foto: Gregers Overvad)
Dramaet med ekskæresten Nynne Larsen gav endnu engang Robert en placering på forsiderne. (Foto: Gregers Overvad)  

– Jeg vil da helst, at jeg aldrig ender på forsiden igen. Men det kan jeg aldrig garantere. Jeg gør alt, hvad jeg kan, for at det aldrig skal komme dertil igen. Og jeg synes, det går godt. Men jeg har lært, at jeg aldrig kan sige aldrig, lød det i bogen, der udkom i 2009.

Et velvalgt forbehold, for i sommeren 2021 blev Robert igen forsidestof med voldsdramaet med ekskæresten, Nynne. Og vold er ligesom alkohol og stoffer ikke ukendt territorium for skuespilleren.

I slutningen af 2021 tjekkeder Robert Hansen igen ind i rehab, og lykken så ud til at vende for den skandaleombruste skuespiller, der for en måned siden glædestrålende afslørede over for SE og HØR, at han havde fundet en ny kvinde i sit liv

Søndag eftermiddag endte Robert Hansen igen i karambolage med lovens lange arm. Her mødte politiet talstærkt op på hans adresse på Frederiksberg, hvor flere vidner fortæller til SE og HØR, at skuespilleren blev ført væk fra sin adresse.

 

Sponsoreret indhold