Kendte 24. februar 2019

Oscar-show på randen af fiasko: Kaos i kulissen

Seertallene styrtdykker, de har ingen vært, og sendetiden skæres ned. Den traditionsrige Oscar-prisuddeling er i knæ.
(Foto: MEGA)

Verdens mest prestigefyldte filmstatuette hedder stadig Oscar.

Men nerverne må hænge uden på det fine gallatøj hos folkene bag den store filmfest, for det er i den grad gået tilbage for Hollywoods store aften de senere år.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dette års udgave ser ud til at blive ekstra kritisk for Oscar.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: MEGA)

Fyret! Den 39-årige komiker Kevin Hart fik sparket, efter at en række gamle tweets om homoseksuelle så dagens lys sidste år. Siden har prisuddelingen stået uden vært. (Foto: MEGA)

Den amerikanske komiker Kevin Hart skulle efter planen have været vært på showet, men han måtte opgive, efter at en række tweets om homoseksuelle pludselig så dagens lys.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: MEGA)

De fleste er enige om, at Anne Hathaway, 36, og James Franco ,40, (det er for øvrigt ham til højre) var decideret pinlige værter i 2011. (Foto: MEGA)

Her kort før den store aften den 24. februar er der stadig ikke fundet en afløser, og hvis man skal tro jungletrommerne fra filmbyen, har en lang række stjerner sagt pænt nej tak til den ellers normalt så eftertragtede tjans.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: MEGA)

To af de helt store forhåndsfavoritter er makkerparret Lady Gaga, 32, og Bradley Cooper, 44, som er nomineret i hele otte kategorier for ”A Star Is Born”. (Foto: MEGA)

Seerne flygter fra oscar

En del af forklaringen skal findes i det faktum, at filmprisen ikke længere har det samme tag i publikum som tidligere.

1997-uddelingen blev set af et rekordpublikum på 58 millioner amerikanere godt hjulpet af monsterhittet ”Titanic”. Sidste år sad bare 26 millioner seere klistret til skærmen i det filmglade land.

Artiklen fortsætter under billederne ...

(Foto: MEGA)

Han er næsten ikke til at kende, men det er faktisk 45-årige Christian Bale på billedet. Akademiet har da også præmieret præstationen i "Vice" med en nominering for "Bedste mandlige hovedrolle". (Foto: MEGA)

(Foto: MEGA)

Her ses "Batman"-stjernen sammen med sin kone Sibi Blazic, 48. (Foto MEGA)

Værtsflugten har ført til spekulationer om, at Akademiet planlægger at dele værtsjobbet mellem mange skuespillere. Blandt andet er de medvirkende i ”The Avengers” blevet nævnt som en mulighed.

Sidste gang Oscar-showet blev sendt uden en vært, var i 1989, og netop det år betegnes i brede kredse som det værste nogensinde.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: MEGA)

Sidste gang Oscar-showet stod uden vært, var i 1989, og netop det år kalder man i USA for den mest katastrofale udgave af prisuddelingen. Tom Cruise, 56, og Dustin Hoffmann, 81, var dog formentlig ligeglade, da de modtog et hav af priser for "Rain Man". (Foto: MEGA)

Ydermere brokker flere filmnørder sig over, at showet er blevet trimmet til tre timer, hvilket betyder, at priser som ”Bedste fotografering” slet ikke bliver vist på TV, men bliver uddelt under en af de mange reklamepauser.

Artiklen fortsætter under billederne ...

(Foto: MEGA)

44-årige Amy Adams er nomineret i kategorien "Bedste kvindelige birolle" for sin optræden i "Vice". (Foto: MEGA)

(Foto: MEGA)

30-årige Emma Stone er blandt favoritterne for sin birolle i filmen "The Favourite". (Foto: MEGA)

Senest forlyder det, at man i år også bryder med den faste tradition, at sidste års vindere i skuespilkategorierne præsenterer årets nye vindere.

Sponsoreret indhold